Nickerie.Net, zondag 09 februari 2014


Oppositie spreekt schande over beschuldigingen smeergeld

09/02/2014 - Eric Mahabier

DEN HAAG - “Als dit waar zou zijn, ben ik zeer geschokt over het handelen van de heren Bouterse en Wijdenbosch. Het bouwen van de bruggen, waar ik persoonlijk nog steeds enthousiast op reageer, heeft gezorgd voor een financiële malaise. En als daarbij komt dat er miljoenen aan smeergeld is ontvangen, dan vind ik dat een gewetenloze daad.”

Carl Breeveld is geschokt door de berichten dat ex-president Jules Wijdenbosch en de huidige president Desi Bouterse steekpenningen zouden hebben aangenomen bij de aanbesteding van de bruggen over de Suriname- en CoppenamerivierCarl Breeveld is geschokt door de berichten dat ex-president Jules Wijdenbosch en de huidige president Desi Bouterse steekpenningen zouden hebben aangenomen bij de aanbesteding van de bruggen over de Suriname- en Coppenamerivier

Zo reageert DOE fractieleider Carl Breeveld op het bericht in NRC Handelsblad vorige week dat Ballast Nedam in 1997 34 miljoen Nederlandse gulden (15,4 miljoen euro) heeft betaald om de bruggen over de Suriname- en Coppenamerivier te mogen bouwen. Dat geld zou onder ander zijn gegaan naar Jules Wijdenbosch, toen staatshoofd, en Desi Bouterse, toen adviseur van de staat.

Asiskumar Gajadien van het Nieuw Front (VHP) zegt zich op dit moment meer zorgen te maken over het huidige contract dat Ballast Nedam heeft gekregen voor de bouw van de Carolinabrug. Hij vindt dat de regering moet uitleggen waarom eerst een contract voor 32 miljoen euro wordt opgezegd, met de mededeling dat er een internationale openbare aanbesteding komt, en er vervolgens met hetzelfde bedrijf komt voor 19 miljoen,

Arthur Tjin A Tsoi van het Nieuw Front (NPS) spreekt van zeer ernstige beschuldigingen. "Het is natuurlijk heel vervelend als natie, dat de president en ex-president in een adem genoemd worden in een corruptieschandaal. "

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

09-02-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics