Nickerie.Net, zondag 09 februari 2014


Suriname organiseert Caribbean Week of Agriculture 2014

08/02/2014 - Agatha Castillo

PARAMARIBO - De Caribbean Week of Agriculture 2014 zal in Suriname georganiseerd worden. Dit zei minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw, Veeteelt en Visserrij (LVV) vrijdagmiddag tijdens een certificaatuitreiking aan landbouwvoorlichters. “Via het ministerie van Buitenlandse Zaken heb ik een mail gestuurd naar Caricom dat wij bereid zijn de Caribische Agrarische Week dit jaar te organiseren. De vijfdaagse beurs zal in oktober plaatsvinden.

Minister Hendrik Setrowidjojo (tweede van rechts) tijdens een bezoek aan rijstboeren in Nickerie.Minister Hendrik Setrowidjojo (tweede van rechts) tijdens een bezoek aan rijstboeren in Nickerie. Foto: dWT Archief / Beta Debidien

Deze beurs is een van de grootste evenementen in de regio waar alle landbouwministers aan participeren. Setrowidjojo merkt op dat tijdens deze week de activiteiten variëren van trainingen tot presentaties van producten. Dit jaar zal het ministerie volgens hem voornamelijk zoeken naar afzetmarkten. "We willen nu eerst weten wat de vraag van de consument is en dan daarop inspelen", benadrukt de bewindsman. De werkwijze die al die jaren wordt gehanteerd, om te produceren zonder zeker te zijn van afzetmarkten moeten achterwegengelaten worden.

De Caribbean Week of Agriculture was vorig jaar in Guyana. Dit is de eerste keer dat het evenement in Suriname wordt gehouden. Voor het plannen van deze activiteit zal het ministerie samenwerken met onder andere de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Voorzitter van deze organisatie, Henk Naarendorp zei over het initiatief van LVV: "De Kamer is klaar om samen met u deze beurs tot een succes te maken."

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

09-02-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics