Nickerie.Net, woensdag 12 februari 2014


Santokhi: “Er moet een grondig onderzoek komen naar ontvreemde AK47-wapens”

VHP-voorzitter Chan Santokhi geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan dat hij van mening is dat de justitiële autoriteiten een grondig onderzoek moeten instellen naar de ontvreemde AK47-wapens van ex- minister Ramon Abrahams. De afgelopen periode heeft in Suriname, volgens Santhoki, een toffe criminele bende opgetreden, die heel wat leed heeft veroorzaakt in de samenleving. “Er is gewelddadig opgetreden.” Één van de wapens zou zijn aangetroffen bij één van de voortvluchtige criminelen. “Als de zaak zo gelaten wordt, dan kan wellicht de indruk gewekt worden dat er vanuit de woning van de ex- minister geopereerd wordt”, zegt Santokhi verder.

Het gaat om wapens die met het zuurverdiende geld van de samenleving zijn aangeschaft, terwijl criminelen Surinamers doden en beroven. Alleen op grond van dit feit moet er een onderzoek komen naar de verdwenen wapens. De VHP-voorzitter merkt op dat een persoon met ‘een klein blaffertje’ wel snel wordt opgepakt en opgesloten. Hij spreekt de hoop uit dat er zo snel als mogelijk een grondig onderzoek wordt ingesteld, ‘want als die zaak zo blijft dan kan de samenleving onrustgevoelens krijgen, want men weet dan niet waar de wapens zijn’. Santokhi geeft aan dat na onderzoek mogelijk zal blijken dat het niet alleen om drie wapens gaat, maar om meerdere. “Wapens kunnen in handen komen van gevaarlijke personen”, merkt de VHP-topper verder op. Hij weet niet of de wapens aan de ex-minister toebehoren of aan de bewaking, ‘maar een militair heeft een persoonlijke uitrusting en geen arsenaal’. Hetzelfde geldt ook voor een ex- minister.

Santokhi zelf heeft het de afgelopen periode niet gemakkelijk gehad. Via diverse kanalen worden dreigtaal en ‘gecodeerde dreigtaal als openlijke dreigtaal’ geuit. Dit gebeurt via diverse radioprogramma’s en facebook-berichten en het is te merken aan concrete handelingen van mensen. Alle strafbare feiten die gekwalificeerd konden worden als bedreiging zijn aangegeven bij de pg. Aan de andere kant heeft hij een professionele achtergrond en op basis daarvan gaat hij heel nuchter om met de dreigingen. Santokhi benadrukt dat de VHP zich aanpast aan elke vorm van intimidatie dan wel dreiging.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / DBS

12-02-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics