Nickerie.Net, donderdag 13 februari 2014


Smeergeld Ballast Nedam via Dilip Sardjoe naar Bouterse en Wijdenbosch

13/02/2014

AMSTERDAM - De Nederlandse justitie vermoedt dat de 34,4 miljoen gulden, 16 miljoen euro, smeergeld die Ballast Nedam vanaf 1997 aan Paramaribo heeft betaald om twee bruggen te mogen bouwen, is beland bij Surinames rijkste man Dilip Sardjoe. Dat schrijft de Volkskrant donderdag. Het OM en de FIOD hebben geen hard bewijs dat het bedrag terecht is gekomen bij toenmalig president Jules Wijdenbosch en raadsadviseur Desi Bouterse, zoals eerder werd vermoed. De krant baseert zich op bronnen die het justitieel dossier hebben ingezien.

De Jules Wijdenboschbrug is een van de bruggen die Ballast Nedam heeft gebouwd en waarvoor smeergeld betaald zou zijn aan Jules Wijdenbosh, Deso Bouterse via Dilip Sardjoe van Rudisa Global

'Het vermoeden is gerezen dat het bedrag ten goede is gekomen aan Rudy Dilip Sardjoe', concluderen de FIOD-onderzoekers in het tien ordners tellende onderzoek. In de administratie van Ballast Nedam zijn facturen en notities gevonden waaruit blijkt dat het geld is gestort op een rekening in Hongkong van het bedrijf Carven Limited.

Uit niet ondertekende brieven van een hoge Ballast Nedam-medewerker aan ABN Amro in Zwitserland blijkt dat zeker dertien keer bedragen zijn overgemaakt naar Carven. Dit was tussen 2001 en 2003. Ook is een factuur gevonden waaruit blijkt dat in november 2003 een bedrag van 998.336 gulden is overgemaakt naar Rudisa NV. 'Dilip belt volgende week op', staat te lezen in een van de notities van Ballast Nedam.

Het laatste traject, hoe het geld van Hongkong naar Suriname is gegaan en in wiens zakken het écht is beland, ontbreekt in het onderzoek', zegt een bron die het dossier goed kent. 'Gesuggereerd wordt dat Sardjoe zijn rekening ter beschikking heeft gesteld aan Bouterse en Wijdenbosch. Maar een Surinaamse rechter zal ze op basis hiervan nooit vervolgen.'

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /  dWT / Fos Network

11-02-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics