Nickerie.Net, woensdag 26 februari 2014


Santokhi: 'Time for them to go home'

VHP-voorzitter Chan Santokhi De voorzitter van de VHP, Chandrikapersad (Chan) Santokhi zegt allang klaar te zijn voor de verkiezingen. "Ik weet niet wie en wat de president bedoelt. Dat is voor zijn rekening. Wij van de VHP zijn ready voor de verkiezing en regeerverantwoordelijkheid en wij zijn al begonnen af te tellen... Nog 1 jaar en 3 maanden te gaan voor deze regering 'time for them to go home'. Ze mogen alvast beginnen in te pakken", stelt Santokhi om commentaar gevraagd op uitspraken van president Desi dinsdagnacht op het 'Plein van de Revolutie'.

c134c8e6d4e2736a9e94fb85bd80e835.jpg___chan_santokhi.jpgBouterse liet zich fel uit over de Amerikaanse ambassadeur Jay Anania, zonder zijn naam overigens te noemen. Hij zou zich inmengen met interne aangelegenheden van het land en de verkiezingen willen uitstellen. Dit zou hij doen omdat de "andere president nog niet ready zou zijn". Hiermee doelde hij op Santokhi die als presidentskandidaat naar voren wordt geschoven door zijn partij. Bouterse hield een slag om de arm en zei dat de ambassadeur zich goed moet verweren, nadat hij een brief krijgt van minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. De Amerikaanse ambassade reageert nog niet op de uitlatingen van de president.

Santokhi zegt aan Starnieuws dat de hele wereld vrienden maakt. "Goede en verantwoordelijke leiders bevorderen vriendschap op nationaal en internationaal niveau. Ze bevorderen wereldvrede en versterken de internationale rechtsorde. De president is blijven steken in zijn 'revo' van de jaren tachtig van de vorige eeuw. Jammer dat hij daarmee Suriname schade toebrengt, nog triester is dat hij dat niet eens weet. De VHP is een voorstander van goede samenwerking met alle landen op het westelijk halfrond inclusief de USA, met wie wij een historische, vriendschappelijke en zakelijke relatie hebben, en die gaan wij continueren", stelt de VHP-leider.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Ingezonden

25-02-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics