Nickerie.Net, zondag 02 maart 2014


Santokhi: president Bouterse heeft een probleem

PARAMARIBO  – “Ik denk dat de president een probleem heeft.” Dit zegt VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi naar aanleiding van de controversiële uitspraken van president Desiré Bouterse. Als een buitenlandse diplomaat wordt aangevallen, valt te verwachten dat de pleger weet waarover hij praat. “Maar dan wordt de minister van Buitenlandse Zaken er weer op uit gestuurd met stoffer en blik om de scherven te ruimen.”

Het venijn zit ‘m vooral in de draaideurperformance van degene die zich nu staatshoofd mag noemen. Bouterse vergaloppeerde zich eerder en dat is haast legendarisch aan het worden. “Als het een keer gebeurd zou zijn, zou je kunnen zeggen dat een mens een vergissing kan begaan. Maar je kan niet constant brokken blijven maken. En dit is weer één van de blunders, waarbij hij als president niet beseft dat hij eenmaal vier en twintig uur president is”, zei Santokhi in het radioprogramma Kal Aaj Aur Kal.

En dan is het weer finaal uitglijden op de Dag van de Revolutie. “Fout nummer één is dat hij dat niet beseft en dat hij ook niet beseft hoeveel schade hij veroorzaakt met zijn uitspraken. Want je kan fel reageren naar een diplomaat – want ik neem aan dat hij gereageerd heeft naar de Amerikaanse ambassadeur – maar het heeft een impact naar de diplomatieke wereld, de internationale samenwerking en nationaal”, aldus Santokhi.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Waterkant

02-03-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics