Nickerie.Net, maandag 03 maart 2014


Soogriem Thakoerdat onder grote publieke belangstelling gecremeerd

De Nickeriaanse omroeper, Soogriem Thakoerdat, die afgelopen woensdagochtend kwam te overlijden, is zondag in aanwezigheid van een groot publiek gecremeerd. Thakoerdat heeft het leven gelaten na een operatie in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij heeft ongeveer 42 jaren als omroeper gewerkt bij Radio Rani en Radio Rasonic in Nickerie.

Hij heeft ook als omroeper gewerkt bij een radiostation in Amsterdam. Hij verzorgde de Hindoestaanse uitzending. Hij was zeer beroemd in de omroepwereld en was heel goed in zijn vak. Hij verzorgde jaren het programma Kalakaron ka Milan, waarin hij lokale artiesten belichtte. Hij deed ook een ander baithak gana-programma, een soca chutneyshow en andere programma’s. Naast omroep heeft hij ook gefunctioneerd als conferencier op diverse Hindoestaanse optredens.

Thakoerdat stond ook bekend om zijn bijzondere manier van omroepen van overlijdensberichten. Hij zong zelf ook baithak gana-liederen en was lid van de organisatie Prem Sangeet Samaadj. Vanwege zijn beroemdheid zijn er mensen vanuit verschillende hoeken van het land afgereisd om zijn crematie bij te wonen.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / DBS

03-03-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics