Nickerie.Net, maandag 10 maart 2014


UNDP tevreden met werk ‘Het Moederhart’ Nickerie

10/03/2014  - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Tanja Lieuw, National Coördinator van het Small Grant Program van de UNDP is content met de activiteiten die de stichting ‘Het Moederhart’ verricht in Nickerie. “We zien dat de organisatie heel goed op weg is” zegt Lieuw.

Leden van de Stichting Het Moederhart demonstreren hoe roti, bara, kerry kip en kerry doks wordt klaargemaakt.   Leden van de Stichting Het Moederhart demonstreren hoe roti, bara, kerry kip en kerry doks wordt klaargemaakt. Foto: Beta Debidien

Volgens haar heeft de UNDP geholpen met een financiële ondersteuning, zodat de vrouwen hun producten beter verpakt aan de man kunnen brengen. Lieuw is ook blij dat het geld goed besteed wordt. De stichting heeft zaterdag enkele nieuwe producten op de markt gebracht onder de naam 'Maharani'. Daarnaast zijn ook wat medicinale planten en kruiden geïntroduceerd.

Tijdens een open dag voor de districtszaal te Nieuw Nickerie werden tal van activiteiten georganiseerd zoals het meten van bloeddruk en bloedsuiker en een demonstratie voor het bakken van roti, bara, kerry kip en kerry doks.

Nandini Dinai, voorzitter van 'Het Moederhart' zegt dat haar organisatie ook werkt aan de bewustwording van de vrouwen in de achtergestelde buurten in het district. "Het lukt ons aardig met het werk en we merken dat de vrouwen steeds bewuster worden en bereid zijn zich verder te ontwikkelen."

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT / Fos Network

07-03-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics