Nickerie.Net, maandag 10 maart 2014


Richard Kalloe 'on hold' gezet bij regeringsprogramma 'Bakana Tori' na reactie op racistische opmerkingen van Caldeira

10/03/2014 - Shanavon Gefferie

PARAMARIBO - De vaste gast op de donderdag bij het programma ĎBakana Torií van de Stichting Radio-omroep Suriname (SRS), Richard Kalloe, isaan de kant gezet. Volgens presentator en perschef van president Desi Bouterse, Clifton Limburg, gaat het om een reorganisatie, waar hij andere ook de kans wil geven ook hun zegje te doen.

Kalloe gelooft daar niks van. Volgens hem is hij bedankt na een kritisch stuk in een lokaal dagblad, waarin hij reageert op uitspraken van Winston Caldeira, minister van FinanciŽn in de jaren tachtig. "Caldeira zei dat Hindostanen a-nationaal zijn en daar heb ik op gereageerd. Dat is in het verkeerde keelgat geschoten bij de Creoolse toppers van de NDP en NPS." Volgens Kalloe ontbreekt het hen aan een cultuur van verdraagzaamheid en samenwerking.

Opvallend is dat in de uitzending van 27 februari Kenneth Sloote, een andere vaste gast op de donderdag, protesteerde tegen de uitspraken van Kalloe. Hij dreigde niet meer mee te doen als Kalloe zijn uitspraken niet zou terugnemen. Bij de laatste uitzending op donderdag 6 maart was Sloote 'gewoon' te gast, terwijl Limburg zei dat Kalloe 'on hold' is gezet. Op de vraag wanneer Kalloe terugkomt, kan Limburg geen antwoord geven.

Op de vraag aan Kalloe of hij bij een eventuele uitnodiging van Limburg teruggaat naar 'Bakana Tori', zegt hij geen tijd meer te hebben voor "dit soort dingen".

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT  / Fos Network

10-03-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics