Nickerie.Net, dinsdag 18 maart 2014


Bijdrage Henk Sanches vereeuwigen

18/03/2014  - Eric Mahabier

DEN HAAG - Het vernoemen van een gezondheidsinstituut is een manier om Henk Sanches, die op 7 maart is overleden, te vereeuwigen. Dat vindt Rabin Parmessar, die vooral in zijn periode als directeur van het Academisch Ziekenhuis (AZP) de radioloog Sanches als een kundige man heeft ervaren.

Henk Sanches (1931-2014) afgebeeld bij de rouwplechtigheid zaterdag.Henk Sanches (1931-2014) afgebeeld bij de rouwplechtigheid zaterdag.

"Bij mijn aantreden was de afdeling Radiologie in een uiterst belabberde positie. Bij het herstel ervan heeft Sanches ons flink geholpen", vertelt de huidige minister van Openbare Werken over de man die een ongekende bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse gezondheidszorg.

"We verliezen in hem een hele goede, trouwe, zeer positieve, vriendschappelijke, capabele en kundige man. Iemand die heel veel gedaan heeft voor de Surinaamse gezondheidszorg", typeert Parmessar zijn vriend.

Daarnaast hebben Sanches en Parmessar het voor elkaar gekregen dat Surinamers naar Nederland konden voor een opleiding tot medische specialist. Ook heeft Sanches zelf veel Surinamers opgeleid. Hij heeft met Siemens onderhandeld voor de aanschaf van een scanapparaat voor de afdeling Cardiologie en wist het twee miljoen Nederlandse gulden kostende apparaat voor minder dan een miljoen aan te schaffen. Het landelijk borstonderzoekprogramma was ook een van zijn geesteskinderen.

De in Suriname geboren Sanches is zaterdag 15 maart begraven. Hij is 83 jaar geworden.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

18-03-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics