Nickerie.Net, vrijdag 14 maart 2014


Rijstboeren willen lening om schulden af te lossen

13/03/2014  - Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - De Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA) is op zoek naar een lening voor het terugbetalen van de schulden van de rijstboeren in Nickerie. De SPBA wil graag veertig miljoen US dollar lenen uit het Petro Caribe-fonds.

SPBA-voorzitter Harinandan Oemraw.

SPBA-voorzitter Harinandan Oemraw.

In een schrijven aan minister Hendrik Setrowidjojo van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) vraagt voorzitter Harinandan Oemraw het daarheen te leiden dat de gevraagde lening tot stand komt.

De SPBA wijst de landbouwminister erop dat vanwege de lage opkoopprijs van de padie de afgelopen twee seizoen, boeren niet instaat zijn hun lening terug te betalen. Daardoor dreigen ze hun onderpand kwijt te raken.

Soeresh Algoe, onderdirecteur Landbouw, denkt dat het niet direct een lening wordt, "maar het moet iets zijn in de vorm van het Agrarisch Krediet Fonds (AKF) systeem". Volgens Algoe moet het voorstel eerst besproken worden binnen de Nationale Commissie waarin vertegenwoordigers uit Suriname en Venezuela zitten. Het is wel mogelijk dat het AKF die lening krijgt en tegen een lager rentepercentage aan de boeren verstrekt.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

12-03-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics