Nickerie.Net, zaterdag 15 maart 2014


Nickerie klaar voor Phagwa Milan

15/03/2014 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - De sociaal Cultureel Vereniging Karishma is klaar voor Phagwa Milan. Op vrijdag is de aatste hand gelegd aan de constructie van een zestien meter hoge ‘holika’. De activiteiten starten vrijdag en het geheel wordt afgesloten op maandagavond 17 maart.

Leden van Karishma zijn bezig de laatste hand te leggen aan de constructie van de zestien meter hoge holika die zondagavond verbrand wordt.Leden van Karishma zijn bezig de laatste hand te leggen aan de constructie van de zestien meter hoge holika die zondagavond verbrand wordt. Foto: Beta Debidien

Voorzitter Jamunapersad Roepram zegt dat de concentratie van de activiteiten rondom het districtscommissariaat zal zijn. Er zijn diverse sportactiviteiten waaronder snelloop- en fietswedstrijden voor junioren en senioren, worstelwedstrijden en culturele activiteiten.

Zondag vindt de holikaverbranding plaats op het Volksplein waarbij er chautal en vuurwerk zal zijn. Maandag wordt het holifeest gevierd op het Brassaplein met optredens van alle tazza-, baithak gana- en chautalgroepen van het district Nickerie. Volgens Roepram zal de organisatie tien vaten met gekleurd water op diverse locaties plaatsen waarvan de aanwezigen gebruik kunnen maken. De voorzitter benadrukt dat iedereen phagwa mag spelen alleen met vloeistof en poeder.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

07-03-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics