Nickerie.Net, donderdag 20 maart 2014


Surinam Sky Farmers bestaat 50 jaar

Op 13 maart 1964 werd door de gebroeders Gerhard Gummels en Eduard Gummels de vliegmaatschappij Surinam Sky Farmers opgericht met het doel vooral de gemechaniseerde landbouw te bevorderen. Het bedrijf startte met twee Gruman “AG-CAT” landbouwvliegtuigen. Het begin was moeilijk, maar er zat groeimogelijkheid in de maatschappij. Reden genoeg dat ook 3 andere broers zich aansloten bij het bedrijf, 2 als piloot en 1 als mechanicien. De vloot werd ook uitgebreid en al gauw stonden 4 vliegtuigen in de hangar.

Een belangrijke bijdrage werd geleverd bij de productie van vooral padie (in de rijstbouw) en bacove. Het inzaaien, bespuiten en bemesten met behulp van vliegtuigen heeft ervoor gezorgd dat de schaal van de landbouwbedrijven kon worden vergroot. Het bedrijf heeft decennialang een gestage groei doorgemaakt en heeft constant geïnvesteerd in uitbreiding en updaten van de vloot en het pilotenbestand. Op een bepaald moment telde het bedrijf 16 vliegtuigen. Tijdens de beginjaren van het stuwmeer in Brokopondo heeft het bedrijf ook een bijdrage geleverd aan het bestrijden van de waterhyacinten. Vanwege de grootte van het meer was het noodzakelijk de werkzaamheden niet alleen vanaf het water, maar ook vanuit de lucht te doen.

Surinam Sky Farmers opereert vanaf alle vliegvelden in het kustgebied van Suriname. Ook in Frans Guyana zijn werkzaamheden verricht in de rijstsector aldaar. In de loop van de 50 jaren heeft Surinam Sky Farmers ongeveer 219.000 vlieguren uitgevoerd, met een totaal van 754.000 vluchten.

In 1971 werd Gum Air opgericht als dochteronderneming van de Surinam Sky Farmers. Deze maatschappij vervoert personen en goederen naar zowel het binnen- als ook het buitenland en telt 11 vliegtuigen. Vandaag de dag bestaat het team, aangesloten bij de 2 bedrijven, uit 80 man. Surinam Sky Farmers wil ter gelegenheid van dit heugelijk feit al haar werknemers, cliënten en overige stakeholders uit de luchtvaart- en de landbouwsector van harte dank zeggen voor het vertrouwen dat in de loop der jaren gesteld is in deze maatschappij.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net /DBS

20-03-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics