Nickerie.Net, zondag 23 maart 2014


Latifa Kartodikromo wint tekenwedstrijd Wereldwaterdag

23/03/2014 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Latifa Kartodikromo, leerling van de OS Zeedijk, is zaterdag de winnaar geworden van tekenwedstrijd, georganiseerd door het Overliggend Waterschap MCP (OWMCP) in verband met Wereldwaterdag. Tweede is geworden Ishari Girdharie van de Sint Claraschool en derde Roche Pawiroredjo van de OS Dilhiweg.

De kinderen bezig hun gedachten in verband met Wereldwaterdag uit te beelden.De kinderen bezig hun gedachten in verband met Wereldwaterdag uit te beelden. Foto: Beta Debidien

Meer dan vijftig kinderen deden mee aan de tekenwedstrijd. Jaarlijks worden op de VN-Wereldwaterdag, 22 maart, wereldwijd activiteiten georganiseerd om het belang van water voor het leven op aarde te benadrukken. Het thema dit jaar was 'Water and Energy' en de kinderen moesten dat uitbeelden in hun tekening.

Richenel Small, directeur van het OWMCP, zegt dat zijn organisatie meer jongeren wil betrekken bij het watergebeuren in Suriname. Het is ook van belang dat zij waterbewuster worden op prille leeftijd. "Hoe eerder je begint hoe beter het is voor de staat Suriname", zegt Small. Het OWMCP heeft ook de prijzen beschikbaar gesteld voor de tekenwedstrijd. De eerste prijs is een minilaptop, de tweede prijs een tablet en de derde prijs een MP3-speler.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

23-03-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics