Nickerie.Net, maandag 31 maart 2014


Mogelijk betaald parkeren rond Volksplein Nickerie

30/03/2014 - Beta Debidien

PARAMARIBO - Voor parkeren rondom het Volksplein in Nieuw-Nickerie moet er betaald gaan worden. Tenminste, dat wil de districtsraad (dr) van Nickerie, zegt ondervoorzitter Roy Sedoc.

Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling was de eerste die  zijn voertuig mocht parkeren op de nieuwe parkeerplaats die is aangelegd rondom het Volksplein in Nieuw-Nickerie.   Minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling was de eerste die zijn voertuig mocht parkeren op de nieuwe parkeerplaats die is aangelegd rondom het Volksplein in Nieuw-Nickerie. Foto: Beta Debidien

Sedoc vindt het meer dan redelijk dat automobilisten betalen voor het parkeren van hun voertuig. "U moet ons helpen om wat wij moeizaam hebben opgebouwd te onderhouden", zegt Sedoc over de nieuwe parkeerplaats die bijna achthonderdduizend Surinaamse dollar heeft gekost.

"De begeleiding van het project moet komen vanuit het decentralisatieprogramma dat ook voor een stukje wetgeving zal moeten zorgen", zegt districtscommissaris (dc) Wedprekash Joeloemsingh. Maar er zal eerst een resolutie moeten komen, zodat middels verordeningen het betaald parkeren kan worden ingevoerd. "Nu mogen wij dat nog niet doen, we moeten de bevoegdheid krijgen om betaald parkeren te introduceren."

Het is niet de bedoeling dat er forse bedragen gevraagd worden, zegt de burgervader. "Maar de mensen kunnen tegen een heel gering bedrag hun voertuigen parkeren. Er is kapitaal geļnvesteerd en dat mag niet vernietigd worden."

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT / BIC

29-03-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics