Nickerie.Net, dinsdag 01 april 2014


Franse politie arresteert verdachte Syriërs op weg naar Suriname  

Het buitenlands beleid van Suriname kan aangemerkt worden als dubieus, inconsistent en erg onheilspellend. Dit blijkt uit een Nieuw Front (NF) communiqué en recente ontwikkelingen waarbij ons land als Unasur-voorzitter zich onnodig in een wespennest steekt door onder meer verklaringen uit te geven over de perikelen die zich al enige tijd voordoen in het broeierige Venezuela, alsmede door partij voor Rusland te kiezen in de annexatie van het schiereiland Krim.

Vandaag wordt vanuit Frans-Guyana daarenboven de verontrustende tijding gebracht dat de Police Aux Frontières (PAF) drie verdachte Syriërs die op weg waren naar Suriname, heeft gearresteerd. De drie mannen tussen 20 en 40 jaar hebben verklaard oorlogsvluchtelingen te zijn en via de ambassades van Jordanië, Libanon en Egypte met een toerismevisum in Brazilië te zijn terechtgekomen. Erg onduidelijk is vervolgens hun verklaring dat ze twee dagen langs de Frans-Guyanese kust hebben gevaren, maar dat de boot kapseisde, waarna het hen uiteindelijk gelukte SaintLaurent te bereiken. Bij hun arrestatie in dit grens-stadje stelden ze absoluut naar ons land te willen om asiel te vragen, daar ze dach-ten dat Suriname valt onder de Europese Unie. De grensperikelen komen overigens nog geen dag na het werkbezoek van Ronald Noble, secretary-general van Interpol, die aankondigde dat ondersteuning aan ons land zal worden geboden bij de opzet van een ‘State of the art Passport screening system’. Met het geavanceerd systeem zullen verdachte personen effectief gesignaleerd kunnen worden en gestolen of valse paspoorten, sneller worden onderschept.

NF LAAKT INCONSISTENT BUITENLANDS BELEID 

Intussen is NF met een communiqué uitgekomen, waarin afkeuring wordt uitgesproken over het aanhoudend knullig en inconsistent buitenlands beleid dat sedert het aantreden van deze regering sans gêne wordt gevoerd. De publiekelijke ondersteuning van de minister van Buitenlandse Zaken ten aanzien van het “referendum” op de Krim, getuigt niet van kundigheid en inzicht in mondiale vraagstukken en internationale politiekvoering, meent het NF. “

Terwijl nagenoeg de gehele westerse wereld krachtig de geprefabriceerde volksraadpleging terecht veroordeelde lapte onze Buzaminister alle conventies en internationale rechtsregels aan zijn laars en schaarde zich gedachteloos achter de annexatie door Rusland. Een land waarmee wij Surinamers ons op geen enkele wijze mee verbonden voelen, voordeel aan hebben of enige affiniteit mee koesteren. Met die ondoordachte daad heeft de minister bovendien te kennen gegeven, volledig voorbij te gaan aan de eeuwen-lange vriendschappelijke - en economische betrekkingen die Suriname met de VS en de EU onderhouden ”, benadrukt het NF.

Suriname heeft zich overigens in de Algemene Vergadering van de VN onthouden van stemming bij de niet-bindende resolutie waarin zowel het referendum als de annexatie van de Krim door een meerderheid wordt veroordeeld. Het diplomatieke geknoei van het huidige regiem blijkt verder uit recente rechtszaken die het lokaal personeel op twee ambassades heeft aangespannen tegen de respectieve ambassadrices, wegens het schenden van plaatselijke rechtsregels.     

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / De West

29-03-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics