Nickerie.Net, donderdag 03 april 2014


GPK Benschop: Politie handelde correct in zedenzaak Nickerie

03/04/2014 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - De politie in Nickerie heeft correct en volgens de procedures gehandeld in de strafzaak waarbij een ambtenaar en mediawerker zijn aangehouden die een minderjarig meisje seksueel zou hebben misbruikt. Beweringen dat de politie geen aangifte zou hebben genomen van de ouders van het slachtoffer, berusten op onwaarheden.

Gewestelijke Politie Kommandant van Nickerie Stanley Benschop.

Gewestelijke Politie Kommandant van Nickerie Stanley Benschop.

Dat zei de Gewestelijke Politie Kommandant Stanley Benschop donderdag tijdens zijn wekelijkse ontmoeting met de lokale journalisten. Enkele leden van De Nationale Assemblee hadden vorige week president Desi Bouterse om opheldering gevraagd over deze zaak.

De moeder en het slachtoffer zijn op 11 maart verschenen en hebben officieel aangifte gedaan. "De volgende dag hebben wij ook de vader bij proces verbaal gehoord", zegt Benschop.

Het 14-jarige slachtoffer is op 12 maart medisch onderzocht in het Streek ziekenhuis in Nickerie. "We hebben deze zaak conform het dienstvoorschrift van de korpschef toen overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken in Paramaribo, omdat zij bevoegd zijn strafbare zaken te onderzoeken die gepleegd worden tegen jeugdigen van 0 tot 17 jaar." De verdachte is op 30 maart aangehouden en overgebracht naar Paramaribo.

In vier andere zedenzaken heeft de politie vier mensen aangehouden. "Drie van de mannen zijn in verzekering gesteld, terwijl de vierde heengezonden is." Wat de zaak in Wageningen betreft waarbij twee kinderen van 13 en 14 jaar weggehaald zijn van een moeder, zegt de politiebaas in Nickerie dat deze zaak nog in onderzoek is.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

03-04-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics