Nickerie.Net, woensdag 09 april 2014


Voormalig gewestelijk politiecommandant van Nickerie, Elfriet Metroos heengegaan

Dinsdag laat in de avond heeft hoofdinspecteur Elfriet Metroos (67) in het Academisch Ziekenhuis het tijdige met het eeuwige verwisseld. Hij stond bekend als een joviale en correcte politieman. Tot aan zijn pensionering was hij 15 jaar de gewestelijk politiecommandant van Nickerie. Hij was een grote vriend van de Nickerianen en die hadden altijd een luisterend oor bij hem.

‘Hij is maar kort ziek geweest’, zegt mw. Metroos, die zelf ook politie-inspectrice is geweest. ‘Hij hield zoveel van Nickerie dat hij gelijk na de behandeling bij de dokter toch naar Nickerie terugging. Zijn toestand werd slechter en mijn zoon heeft hem toen zondag teruggehaald naar Paramaribo. Hij werd toen gelijk opgenomen en dinsdagavond verliet hij ons’, zegt de bedroefde weduwe. Zij hoopt de begrafenis voor dinsdag te kunnen regelen, aangezien er enkele familieleden uit Nederland moeten komen. Hoofdinspecteur Metroos laat een weduwe en 2 kinderen achter.


In zijn werk was Metroos eerlijk, oprecht en betrouwbaar en was bereid een ieder te helpen zowel het personeel als de burgerij

08/04/2014 22:18 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - “Een zachtmoedig mens is komen te overlijden. In zijn werk was hij eerlijk, oprecht en betrouwbaar en was bereid een ieder te helpen zowel het personeel als de burgerij”. Zo reageert de hoofdinspecteur van politie Stanley Benschop op het heengaan van oud-gewestelijk politiecommandant Elfried Metroos.

Volgens Benschop was Metroos een moderne politieman die zijn werk deed naar tevredenheid van een ieder. "Daarom werd hij ook gerespecteerd en gewaardeerd door de Nickeriaanse gemeenschap". De inspecteur overleed 1 april op 67-jarige leeftijd.

Metroos heeft voor het laatst gediend als politiecommandant in het gewest Nickerie in de rang van hoofdinspecteur van politie. De overleden inspecteur was erg bekend onder de Nickeriaanse gemeenschap. In 1996 werd Metroos gedetacheerd naar het gewest Nickerie als gewestelijk politiecommandant, waar hij twaalf jaar in die functie het district heeft gediend totdat hij met pensioen ging. Tot voor zijn heengaan was hij werkzaam bij de Stichting Toezicht Keuring Motorrijtuigen en belast met de controle en toezicht van alle keuringslokalen in het gewest Nickerie.

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / DBS / dWT

03-04-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics