Nickerie.Net, dinsdag 08 april 2014


Minister Belfort criminaliseert schoolkinderen

Op 17 j.l maart las ik een bericht op GFC nieuws waarin het DNA lid mevrouw Wijdenbosch zich stoorde aan uitspraken van minister Belfort. In een aflevering van Bakana Tori merkte de minister op dat hij tijdens zijn bezoeken aan scholen meteen kon zien welke kinderen het criminele pad zouden opgaan.

Ik wilde me eerst vergewissen of hij daadwerkelijk die uitspraken had gedaan voordat ik dit artikel schreef. En warempel, toen ik de aflevering van 6 maart BTO beluisterde viel ik bijna steil achterover. Ik kon me onmogelijk voorstellen dat minister Belfort zulke belachelijke uitspraken had gedaan. Al heeft de minister goede bedoelingen maar als minister moet hij weten dat hij geen ongenuanceerde uitspraken kan of mag doen, het siert de minister niet.

Ik citeer minister Belfort: “Limbo, mi go na wan two skoro en mi ab wan tjien ervaring, te mi tanab so mi kan taigi joe dat den boi disie, wan two meisje dé erbij, vooral den boi,  gaan het criminele pad op. Warempel tab alla Skoro sa mi go a leerkracht of schoolhoofd kar mi en ie no wan bribi san mi mek mee. De criminelen die nu hun dingen doen worden straks oud, ze stoppen op hun 40 ste. Maar wat in de schoolbanken zit om over te nemen is niet makkelijk”. Beluistert u de audio van 6 maart BTO.

Het is ronduit schandelijk dat minister Belfort schoolkinderen criminaliseert zonder enig aantoonbaar bewijs. Zijn bewering dat hij aan de gezichten van bepaalde kinderen kan zien welke kinderen het criminele pad zullen opgaan is een onzorgvuldig geraaskal. De schoolkinderen worden opgejaagd en gecriminaliseerd door de minister.

Hoe zou minister Belfort reageren als een kind van hem op een van deze scholen zat en iemand zou zeggen dat het kind van de minister het criminele pad zal opgaan? Ik denk dat hij uit zijn vel zou springen van woede. Ik verbaas me dat ouders of opvoeders wier kinderen op deze scholen zitten niet hebben geageerd op de lasterlijke aantijging van minister Belfort.

Minister Belfort moet eerst in zijn omgeving kijken wie de criminelen zijn voordat hij die arme schoolkinderen criminaliseert. Vanwaar haalt de minister het recht vandaan om die schoolkinderen te criminaliseren. Hij moet daarmee onmiddellijk stoppen. Met zijn ondoordachte uitspraken heeft hij ook de ouders of de opvoeders zwaar beledigd.

De minister moet zich bezig houden met het beleid van Juspol, hoe hij beleid kan maken om de zware en verruwde criminaliteit in te dammen. Hij moet ervoor zorgen dat het veiligheidsgevoel terugkomt bij de burgers en het angstgevoel wordt weggenomen. Dit zijn de zaken die hij moet realiseren en geen onderwijzer gaan spelen op de scholen.

Ik adviseer de minister om de peuters en de kinderen van de lagere scholen niet vermoeien met criminaliteit, drugs of seks. De kinderen gaan het toch niet begrijpen, laat dat maar over aan deskundigen.

Naipal.A.I

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Ingezonden

08-04-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics