Nickerie.Net, woensdag 09 april 2014


Winston Lackin en het Buitenlands beleid

Jonne heeft in het informatieblad van de Surinaamse overheid "De Overheid" van 4 april j. l. zijn buitenlandsbeleid met verve verdedigd. Jonne is buitenlands beleid ideoloog van jager op de werkloze jongeren uit de ghettos van Suriname. Zijn opleiding en ervaring als diplomaat is minimaal en heeft als diplomaat in de buitenlandse dienst nooit iets noemens waardig gepresteerd. Uiteindelijk was hij verplicht zijn loopbaan op BUZA via de politieke kruiwagen te realiseren. Jonne wenst geen samenwerking met het "NOORDEN". Zijn blik is gericht naar Caricom en Latijns America. Jonne heeft in Brussel als ambassaderaad voor Suriname gewerkt. Bij de Fortis Bank in Brussel staat Jonne in de boeken van de bank nog steeds geregistreerd als zeer bekend .

Latijns America: welk latijns Americaans land heeft ons tot nu toe hulp, ondersteuning en handelsvoordelen opgeleverd? Zijn er goedkope zeeluchtvracht en personenverkeer (toerisme) mogelijk? BraziliŽ heeft in de REVO jaren miljoenen dollars aan goederen geleverd (Fiat autos, tractoren, Para Industries etc).

Para Industries is door de REVO BOYS leeg geroofd en leeggeplunderd o.a.INDEX. Die schulden zijn door Suriname zelf nooit betaald. Met financiŽle hulp Nederland zijn de honderden miljoenen leningen van de REVO tijd schulden aan BraziliŽ betaald. De Revo heeft altijd schulden gemaakt , torenhoge schulden en buitensporige inflatie. Ook onze munt is met hulp uit Nederland weer opgekrikt, nadat het in de Revo tijd waardeloos was gemaakt.

CARICOM "koopt onze rijst niet. Jamaica heeft altijd goedkope rijst uit USA geÔmporteerd. Ook geen goedkope vaste zee  lucht vracht en personenverkeer aanwezig. Caricom is een heel "deftige" ontmoetingsplaats en praatclub van Caricom staatshoofden. Van economie en handel hebben zij geen kaas gegeten. De niet-Nederlands sprekende Caricomlanden hebben Suriname nooit serieus genomen en zien Suriname als "the rich Dutchmen". Zij bezetten alle strategische posities van de Caricom in binnen en buiten Caricom. Suriname stelt NIETS voor. Jonne zal hun NU leren wat productie en export is. JONNE-KAMLA Kasaba Export naar Caricom en Unasur.

Het NOORDEN: Jonne weet heel goed dat het Noorden (Europese Unie en Nederland) heel veel geld in Suriname hebben geÔnvesteerd. Het waren en zijn schenkingsmiddelen: bananenexportindustrie, rijstexportindustrie, justitie (gerechtsge bouwen en politieposten), onderwijs (scholen) , poliklinieken, Zeissterzending binnenland, ziekenhuizen, wegen (Southdrain, oost-west verbinding ) etc....etc.... Welk Caricom-land en Latijns-Amerikaans land heeft ooit Suriname een behoorlijk geldbedrag geschonken?

De SLM wordt in leven gehouden door toerisme uit Nederland: de SURINEDS houden SLM nog in leven. En zo kunnen wij het rijtje voor JONNE aanvullen. Suriname gedraagt zich als een super rijk land .Landen als IsraŽl, Noorwegen, Zwitserland, Denemarken, BelgiŽ hebben hun ambassade gevestigd in landen waarmee zij primair zeer voordelige economische handelsbetrekkingen onderhouden. Suriname geeft heel veel geld uit aan ambassadevestigingen. Het grootste deel brengt NIETS op, geen voordelen voor Suriname. Zij kunnen in aantal gerust tot de helft gereduceerd worden. Ook de jaarlijks verplicht te betalen contributies aan internationale organisaties moet gereduceerd worden. Geldverspilling! Het geld kun je goed en beter gebruiken door bv onze seniorenburgers een beter leven te geven, de gepensioneerde ambtenaar een beter pensioen te geven, criminaliteit te bestrijden door van overheidswege alle volledig geblindeerde autoís te strippen, alle illegale wapens verplicht inleveren met invoeren van hoge geldboete en zware gevangenisstraf. De rechterlijke macht versterken, democratie en rechtstaat versterken., de ondernemers en aannemers voor geleverde goederen en diensten aan de overheid op tijd betalen ,werkgelegenheid vakopleidingen voor de jongeren en drugsverslaving.

Jonne : het NOORDEN geeft alleen ondersteuning en hulp aan landen die rechtstaat , democratie en RULE OF LAW uitdragen en respecteren. Waar buitensporige corruptie bestreden en aangepakt wordt, waar geldverspilling, roof- en graaicultuur in het staatsapparaat afwezig is. Kun je hieraan voldoen? Nee, nooit... omdat Jonne en zijn vriendenclub geen democraten zijn!!!

Leendert Doerga

 

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / Ingezonden

09-04-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics