Nickerie.Net, zaterdag 12 april 2014


Adron wil zelf origineel zaad distribueren

12/04/2014 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Het Anne van Dijk Rijst Onderzoekscentrum Nickerie (Adron) wil de distributie van origineel zaad zelf ter hand nemen. Er zal geprobeerd worden zoveel mogelijk origineel zaad aan te wenden voor de productie van eerste nabouwzaad. Gebleken is dat veel boeren origineel zaad ook gebruiken als commerciŽle productie, terwijl dat niet de bedoeling is, zegt Soedeshchand Jairam, waarnemend directeur van Adron.

Arbeiders van Adron verwerken zaad dat zal worden gedroogd en opgeschoond voordat het aan de man wordt gebracht.Arbeiders van Adron verwerken zaad dat zal worden gedroogd en opgeschoond voordat het aan de man wordt gebracht. Foto: Beta Debidien

Het Adron begint de komende week met de oogst van eerste nabouwzaaizaad in het bedrijf in Wageningen. "Het gaat om de lijnen 128 en 130 die wij op een areaal van vijftig hectare hebben ingezaaid. Het gewas bevindt zich nu in de rijpingsfase en moet de komende week afgeoogst worden bij een vochtpercentage van maximaal 17 procent", aldus Jairam.

De Adron-voorman verwacht een productie van iets meer dan driehonderd ton. "Hiervan hebben rijstboeren al 60 procent besteld. We zijn nu bezig met de logistieke zaken in orde te maken, zodat wij een vlotte oogst kunnen hebben."

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

12-04-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics