Nickerie.Net, maandag 14 april 2014


Rijstboeren willen structurele aanpak leidingen

14/04/2014  - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - De Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA) wil een structurele aanpak voor de schoonmaak van de hoofdaanvoerleidingen in Wageningen en de Middenstandspolder. Volgens voorzitter Harinandan Oemraw heeft het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) een enorme achterstand in het onderhoud waardoor de leidingen dichtgeslibd zijn.

De hoofdaanvoerleiding in Wageningen is aan het dichtgroeien, net als veel andere aanvoerleidingen in de verschillende landbouwgebieden. De hoofdaanvoerleiding in Wageningen is aan het dichtgroeien, net als veel andere aanvoerleidingen in de verschillende landbouwgebieden.

Op 19 januari heeft Oemraw het probleem besproken met Guido van der Kooye, coördinator LVV Regio-West. "Maar we merken dat tot heden er niks is gedaan om de leidingen weer in een optimale conditie te brengen", zegt de SPBA-voorman.

Intussen hebben de rijstboeren al geoogst en zijn ze bezig hun arealen droog te bewerken. De boeren gaan begin mei water inlaten op hun percelen om te kunnen inzaaien. Oemraw wil van het ministerie weten wanneer de leidingen eindelijk aangepakt zullen worden. "Wij willen ook dat het pompgemaal twee weken voor de inzaai gaat draaien, zodat de boeren op tijd kunnen inzaaien volgens het zaaischema dat binnenkort door het ministerie wordt vastgesteld."

 
Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net / dWT

14-04-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics