Nickerie.Net, maandag 14 april 2014


Bouterse zet Pertjajah Luhur uit coalitie

14/04/2014  - Redactie dWT

PARAMARIBO - Pertjajah Luhur is maandagmiddag uit de coalitie gezet. Dat bevestigt PL-voorzitter Paul Somohardjo tegenover de Ware Tijd. President Desi Bouterse heeft Somohardjo uitgenodigd op zijn kabinet en hem een brief overhandigd waarin het besluit is medegedeeld.

Eerder maandag kon een vergadering van De Nationale Assemblee niet doorgaan omdat er geen quorum was. Onder andere de fractie van Pertjajah Luhur had de presentielijst niet getekend. Het is publiek geheim dat er al langere tijd spanningen waren tussen met name de NDP en PL. Door het vertrek van Pertjajah Luhur steunt de regeringsfractie in het parlement nu op 26 zetels.


Somohardjo: 'Ik werk niet meer met Bouterse'

14/04/2014 - Eliézer Pross

PARAMARIBO - "Als ik Bouterse na de verkiezingen ontmoet, ga ik hem zeggen dat ik niet meer met hem kan samenwerken. Hij is voor mij onbetrouwbaar". Dit zegt Paul Somohardjo, leider van de politieke combinatie Volksalliantie (VA) die vandaag door president Desi Bouterse uit de coalitie is gezet.

Paul Somohardjo.Hij benadrukt dat de handeling van de president onverwacht maar niet geheel verrassend is. Hij noemt daarbij de spanningen op het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov) omdat aannemers die verbonden zijn aan Pertjajah Luhur, nog niet betaald zijn voor geleverde diensten aan het ministerie van Openbare Werken.

"De NDP is onbetrouwbaar. Zij hebben met succes de A Combinatie, Nieuw Suriname en de KTPI gesplitst. Alleen de Pertjajah Luhur is in tact gebleven. Zij hangen altijd de dominante partij uit, maar het is ze niet bij ons gelukt", vertelt Somohardjo. "Het is net een overspelige vrouw met wie je hooguit vrienden kan blijven", redeneert de volksvertegenwoordiger over de breuk met Bouterse.

Somohardjo zegt verder dat zijn politieke organisatie aldoor gesprekken heeft gevoerd met alle partijen, maar is vooralsnog van plan alleen met de huidige partners de verkiezingen in te gaan.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dWT

14-04-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics