Nickerie.Net, vrijdag 18 april 2014


Manorath: Geen disciplinair stemgedrag NS tijdens begrotingsbehandeling

Nieuw Suriname(NS) zal niet disciplinair stemmen tijdens de behandeling van de begrotingen voor het dienstjaar 2014. NS-parlementariër zegt dit reeds aan president Desi Bouterse te hebben voorgehouden. Bij voorhand zegt Monorath dat de NS-parlementariërs niet vóór de begrotingen van de ministeries van Onderwijs en Volksontwikkeling(Minov) en Natuurlijke Hulpbronnen(NH) zullen stemmen.

Drie ministers van Onderwijs hebben volgens de parlementariër achtereen gefaald om te doen aan curriculumontwikkeling en accreditering van de universiteit. Dit moet volgens Monorath afgestraft worden en heeft hij dat al medegedeeld aan de president.

De minister van NH heeft in de ogen van Monorath ook gefaald. Het kan bij de volksvertegenwoordiger onder anderen niet in dat de minister concessies heeft afgegeven in de area of interest. “Die krijgt mijn zegen ook niet”.

Monorath is wel positief over een aantal ministeries, zoals Binnenlandse Zaken, Defensie en Justitie en Politie. Hij vindt dat er wel een onderscheid gemaakt moet worden en zal er daarom niet disciplinair worden gestemd.

Carl Breeveld van DOE kan zich terugvinden in het standpunt van NS en zegt niet onder de indruk te zijn van de stap van de president om Pertjajah Luhur(PL) te bedanken als coalitiepartner. De president moet binnen zijn eigen gelederen schoonschip houden, vindt Breeveld. Ook hij heeft de indruk dat zodra de begrotingen zijn goedgekeurd het parlement niet meer bijeen zal komen. (Edunet)

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / GFC

18-04-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics