Nickerie.Net, donderdag 24 april 2014


Opnieuw plannen voor aanpak Infrastructuur Bigi Pan

24/04/2014 - Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - De totale infrastructuur van het Bigi Pangebied wordt binnenkort aangepakt. Er is ruim twee miljoen Surinaamse dollar nodig om de werkzaamheden uit te voeren. Het Bigi Pan beheersgebied beslaat een totale oppervlakte van ongeveer 136.600 He hectare in het noordwesten van Suriname. Er is eind 2013 een plek aangewezen voor de bouw van een beheerderswoning bij het Jamaerkanaal, de hoofdingang van het gebied aan de rechteroever van de Nickerierivier.

De sleephelling die in 2009 is aangelegd bij de ingang van Bigi Pan aan de rechteroever van de Nickerierivier. De sleephelling krijgt binnenkort een onderhoudsbeurt. De sleephelling die in 2009 is aangelegd bij de ingang van Bigi Pan aan de rechteroever van de Nickerierivier. De sleephelling krijgt binnenkort een onderhoudsbeurt.

Daarnaast zullen er heel wat andere werken worden uitgevoerd, waaronder het uitdiepen van het negen kilometer lange kanaal naar de pan, reparatie van de sleephelling, bouw van een toiletgroep bij de hoofdingang en aanschaf van een boot met buitenboordmotor om de controle in het gebied uit te voeren.

Gelijk na de start zal er een beheersautoriteit in leven worden geroepen die de administratieve zaken in orde moet maken. Het orgaan zal staan onder leiding van districtscommissaris van Nickerie.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT / Fos Network

24-04-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics