Nickerie.Net, woensdag 30 april 2014


Poging tot miljoenenfraude bij TAS ontmaskerd - staat zit nu met claim

Mahinder Jogi van de VHP zegt dat de gewezen directeur van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname(TAS) Gwendoline Amelo en een medewerker op het Kabinet van de President K.M. de staat voor US$ miljoenen hebben benadeeld. Jogi deed deze onthulling vanmiddag tijdens de begrotingsbehandeling in DNA. Jogi zegt eerder in het parlement te hebben aangegeven dat de directeur van TAS enkele stukken heeft getekend die niet in het belang zijn van het land. De regering heeft echter niet gereageerd.

Er is in 2011 een contract getekend door de directeur van TAS. Zijn onderzoek wijst uit dat de ex-directeur slechts bevoegd is te ondertekenen tot een bedrag van US$ 10.000. Ondanks het feit dat de Raad van Toezicht(RvT) van TAS de directeur herhaalde malen erop heeft gewezen dat zij het bedrag boven US$ 10.000 niet mag tekenen, heeft zij het toch gedaan.

Er zou telecommunicatieapparatuur worden geleverd. Het ging om het monitoringssysteem dat geleverd moest worden door ‘Opertech SL’. Het bedrijf heeft een offerte opgemaakt van US$ 954.304 voor levering van de apparatuur en training van het personeel.

Uit beschikbare informatie blijkt dat de directeur een document tekent dat gaat over een bedrag ca. US$ 14 miljoen voor de levering van hetzelfde apparatuur, hetzelfde doel, haalde Jogi aan. Kort daarna wordt de directeur door de minister van TCT ontslagen. De reden bleef onduidelijk.

Jogi: “president, ik heb het eerder gezegd en ik ga het vandaag weer zeggen. Misschien hebt u goeie ideeën, maar niet alle mensen in uw omgeving zijn goed”. Hiermee doelde Jogi op de medewerker op het Kabinet van President die een e-mail stuurt naar de firma die de apparatuur moest leveren en wordt ronduit aangegeven dat hij zich niet druk hoeft te maken, omdat de deal gesloten gaat worden. Dit terwijl de TAS slechts bevoegd is de deal te sluiten en het kabinet daar niets mee te maken heeft.

Jogi wijst er verder op dat de RvT de ex-directeur vaker heeft gewaarschuwd, echter heeft ze niet willen luisteren. Amelo werd verzocht het contract op te zeggen, omdat zij niet bevoegd was te tekenen. De deal is gestrand en heeft het bedrijf een claim van US$ 10 miljoen ingediend.

“Dit is fufuru voorzitter en ik vraag de president om onmiddellijk te bezemen in zijn omgeving. Dit is niet in het belang van het land. Dit is niet het sociaal akkoord dat Bouterse heeft gesloten met het volk. Suriname gaat die US$ 10 miljoen niet betalen. De mensen die hebben gehandeld die moeten daarvoor instaan, anders kunnen we alle instanties in dit land opdoeken”, liet Jogi zich boos uit.(Edunet)

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /GFC

30-04-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics