Nickerie.Net, woensdag 14 mei 2014


Pompgemaal laat onvoldoende water door

14/05/2014  - Beta Debidien

CLARAPOLDER - De inzaai van padie in het Westen van Nickerie wordt gestagneerd door het pompgemaal in de Clarapolder die niet genoeg water doorlaat. Dat zegt Chanderbhan Dwarka, voorzitter van het waterschap Corantijnpolder in gesprek met de Ware Tijd.

Het pompgemaal De pompen bij het pompgemaal zijn in werking gesteld. Het water moet via de sluisdeuren vier landbouwgebieden instromen in het westen van Nickerie.

Bij het construeren van het pompgemaal met een doorsnee van ongeveer 125 centimeter is er niet op gelet dat er onvoldoende water via de inlaat stroomt. "Het systeem werkt stremmend. Er is maar één inlaat, waar vier landbouwgebieden op aangewezen zijn", zegt Dwarka. Hij heeft het probleem aangekaart bij de overheidinstanties, maar zonder resultaat. De oplossing is volgens Dwarka de twee andere inlaten die nu nog dichtgemetseld zijn, ook open te stellen.

Door de huidige situatie ontstaan elk seizoen problemen bij de verdeling van het zoetwater in de Clarapolder. "Alle vier landbouwgebieden willen gelijk water trekken, maar vanwege de situatie is dat niet mogelijk waardoor boeren ook laat inzaaien". Nu is de overheid genoodzaakt de pompen in werking te stellen. "Dat zou helemaal niet meer van toepassing zijn indien de twee andere inlaten ook open waren", stelt Dwarka.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT

14-05-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics