Nickerie.Net, vrijdag 16 mei 2014


Staatsbedrijf verkoopt eigendomsgrond voor habbekrats

14/05/2014  - Ivan Cairo

PARAMARIBO - De regering moet een grote lap eigendomsgrond dat een staatsbedrijf voor een weggeefprijs heeft verkocht, terugbrengen in de boezem van de staat. Daar pleitte VHP-assembleelid Mahinder Jogi dinsdag voor bij de voortzetting van de begrotingsbehandeling in het parlement. Hij onthulde dat het staatsbedrijf Surinaamse Cultuur Maatschappij in oktober 2011 ongeveer 360 hectare domeingrond voor SRD 1.1 miljoen, omgerekend ongeveer 300.000 euro, heeft verkocht aan een bedrijf dat gelieerd is aan een ex-minister, nu adviseur van de president.

VHP-assembleelid Mahinder Jogi.VHP-assembleelid Mahinder Jogi

Met de prijs die de nieuwe eigenaren voor een bouwkavel op dit areaal vragen, zullen ze in totaal zo een 720 miljoen euro opstrijken. Jogi riep de regering op de verkoop terug te draaien, het terrein terug te brengen in de boezem van de staat en de aanstellingsresolutie van Michel Sjak Shie als president-commissaris van de Surinaamse Cultuur Maatschappij onmiddelijk in te trekken. Hij heeft het areaal namelijk verkocht. De volksvertegenwoordiger vindt dat de regering met een beetje moeite het aankoopbedrag zelfs met rente moet retourneren aan de koper.

Uit onderzoek van de Ware Tijd blijkt dat het terrein is verkocht aan Intertrade Investments NV, die momenteel bezig is er een verkavelingsproject van te maken. De directie van deze NV heeft ook de leiding bij een aannemingsbedrijf dat tijdens het ministerschap van Ramon Abrahams op Openbare Werken een aantal onderhandse gunningen heeft gekregen voor het uitvoeren van werken voor de overheid. Intertrade Investments werd op 12 juli 2011 opgericht en het bedoelde terrein nabij Peperpot werd op 24 oktober dat jaar gekocht. Het areaal was deel van plantage De Hoop en ligt aan weerszijden van de Oost-Westverbinding.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT

16-05-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics