Nickerie.Net, zondag 18 mei 2014


Heropvoeding en gedragstherapie nodig voor Doekhie

Het is bekend van de zeer “beschaafde en integere parlementariėr” Rashied Doekhie dat hij vaak denigrerende en grievende opmerkingen maakt zowel in het parlement als buiten het parlement. Hij vertelt ook vaak grove leugens. Het is duidelijk dat Rashied Doekhie spoedig heropvoeding en gedragstherapie nodig heeft. Personen die probleemgedrag vertonen hebben een verkeerde opvoeding gehad. Heropvoeding is dan noodzakelijk. Normen en waarden gelden niet alleen in de kerk, op straat, in het parlement maar ook in de stal. Een volksvertegenwoordiger moet een voorbeeldfiguur zijn. Hij moet het goede voorbeeld geven aan samenleving.

Tijdens de openbare vergadering van het parlement op 12 mei 2014 deelde minister van Justitie en Politie mee dat na de afronding van de Raio-opleiding in november dit jaar, acht kandidaten in aanmerking komen voor benoeming en beėdiging als rechter. Maar zij zullen voor de tweede maal een antecedenten- en milieuonderzoek moeten ondergaan.

Voor een tweede maal een antecedentenonderzoek lijkt mij verdacht, want er is reeds een antecedenten- en milieuonderzoek geweest. Maar we kennen de werkelijke beweegredenen van de minister waarom een tweede antecedenten onderzoek moet komen, en dat is niets anders dan haat en wrok tegen een gewezen Juspol minister en diens levenspartner.

Na de mededeling van de Juspol minister heeft de “zeer beschaafde” parlementariėr Rashied Doekhie, wederom zeer denigrerende en grievende opmerkingen gemaakt over een kandidaat van de Raio opleiding. Het is niet de eerste keer dat hij  krenkende opmerkingen maakt. We kennen nog de recente opmerkingen van hem tegen Somohardjo: Je lult, je bent als een hond weggejaagd.

Dan vraag ik me af of Rashied Doekhie een parlementariėr of een losgeslagen gek is? Doekhie’s uitspraken zijn niet nieuw maar schokkender dan eerder. Het onmaatschappelijk gedrag van Rashied Doekhi, is voor Surinaamse begrippen op zijn zachtst gezegd ongehoord en ondemocratisch. Dit kwaadaardige gedrag kunnen wij niet tolereren of accepteren. Haat zaaien en kwetsen van personen is dus een exclusieve bezigheid van Rashied Doekhie.

Daar waar de vrijheid van meningsuiting de grenzen van beschaafdheid overtreedt, worden mensen in de ziel geraakt en vernederd, met alle gevolgen van dien. Dat heeft Rashied Doekhie ook zelf ervaren, toen beweerd werd dat een prostituee in zijn geslachtsdeel had gebeten maar natuurlijk heeft hij dat ontkend.

Hij werd toen ervan beschuldigd dat hij niet had betaald voor de geboden diensten. Hij vond het toen nodig om over deze kwestie openlijk te praten, want zijn vrouw, kinderen en andere familieleden werden te kijk gezet met de praatjes. Hij vindt het erg dat dit soort verhalen breed uitgemeten werden in de media.

Doekhie zei dat hij zich persoonlijk niet stoort aan deze verhalen, maar hij vindt het wel erg als zijn kinderen erbij betrokken en uitgelachen worden. Als je Nickerianen vraagt wie in Nickerie bekend staat als seksparlementariėr, dan krijg je gelijk antwoord.

Rashied Doekhie moet begrijpen dat wanneer hij anderen van iets beschuldigd, zij ook erg vinden dat hun integriteit door het slijk wordt gehaald. Maar hij leert het niet af want voortdurend maakt hij zich schuldig aan ophitsing, haat zaaien en krenkende opmerkingen. Dus wat betreft beschaving is de parlementariėr Rashied Doekhie helemaal ontspoord.

Tijdens de begrotingsbehandeling maakte Rashied Doekhie ongenuanceerde opmerkingen: “Er is misbruik gemaakt door het Nieuw Front om de levenspartner van de toenmalige minister van Justitie en Politie, te accommoderen. De persoon is van Guyanese komaf.” Wat is het verleden van deze persoon, vroeg Doekhie zich af?

Tot mijn grote verbazing blijkt dat de ouders van Doekhie zelf van Guyanese afkomst zijn. Dus Doekhie heeft volledig Guyanees bloed in zich, wie houdt wie voor de gek? Met de opmerkingen van Rashied Doekhie over de levenspartner van een gewezen minister van Juspol is het ook evident dat hij zeer discriminerend en vrouwonvriendelijk is.

De samenleving is meer dan zat van de leugens van Rashied Doekhie, keren zich af, voelen ook afkeer en  het wordt allemaal steeds harder, persoonlijker en smerig. Het is duidelijk dat de bodem voor handhaving van normen en waarden is weggeslagen door de parlementariėr.

Heel zorgwekkend en schokkend is dat de zeer ”beschaafde en integere” parlementariėr Rashied Doekhie, de integriteit, objectiviteit en de geloofwaardigheid van de Raad voor de Selectie, Opleiding en Begeleiding Rechterlijke Macht ter discussie heeft gesteld. De selectiecommissie bestaat uit leden van rechterlijke macht, het Openbaar ministerie, Adek en de advocatuur.

 Rashied Doekhie moet goed weten dat de raio opleiding niet zomaar een opleiding is, het is  de zwaarste opleiding binnen de rechterlijke macht. Je wordt geselecteerd op basis van je integriteit, objectiviteit en kennis en niet op basis van kennissen. De raio commissie is een onafhankelijke commissie die de selectie pleegt, waarop de minister van Juspol helemaal geen invloed heeft.

De selectiecommissie beoordeelt de cursisten en de resultaten. Er waren 60 sollicitanten waarvan 10 werden geselecteerd. De opleiding wordt verzorgd door Surinaamse en Nederlandse deskundigen. Na 5 jaren zware en intensieve training hebben 8 de eindstreep gehaald en deze werden voorgedragen door het Hof voor benoeming als rechter.

Bizar genoeg vond de parlementsvoorzitter Jenny Simons niet nodig Rashied Doekhie tot de orde te roepen toen hij los ging als een gek in het parlement. Zonder een blik van afkeuring liet zij Doekhie zijn gangetje gaan.

Naipal.A.I

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /Ingezonden

18-05-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics