Nickerie.Net, zondag 18 mei 2014


Nickerie neemt modern Medi Care Unit in gebruik

Het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) beschikt nu over een modern Medi Care Unit (MCU). De middelen voor renovatie, apparatuur en de inrichting zijn door het ziekenhuis opgebracht. De apparatuur is uit BelgiŽ en Spanje gehaald door het LMSZN. Het ziekenhuis heeft hierdoor 50% van de kosten kunnen besparen. De renovatie en upgrading hebben een waarde van ruim SRD 200.000 en euro 40.000.

53590fc8f9786931c5fe5744fcb7cafb.jpg___center_nick.jpgDe bloeddruk van dc Wedperkash Joeloemsingh wordt gemeten.

Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh en de deken van de districtscommissarissen, Roline Samsoedien, hebben vrijdag de opening verricht. Manager van de Spoed Eisende Hulp, Cleopatra Jessurun, sprak van een 'state of the art' faciliteit. De volgende stap is een eigen 'intensive care unit'. Volgens Ronald Silent, hoofd van de MCU, kunnende patiŽnten nu beter worden opgevangen en verpleegd. De verpleegkundige hoeft niet meer naar het bed van de patiŽnten te gaan om hun bloeddruk te meten.

De hernieuwde MCU telt vijf bedden op de zaal en een bed voor patiŽnten die gesoleerd moeten worden. Volgens algemeen directeur van LMSZN, Antoine Elias, is dit het zoveelste project dat wordt opgeleverd. "Zolang wij de zieke mens beter kunnen faciliteren, zullen wij dat blijven doen, wij zijn daarvoor in dienst van de gemeenschap", zei Elias.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /NSS

18-05-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics