Nickerie.Net, vrijdag 23 mei 2014


Broodschrijver Robbie Mohansing bezwijkt in eigen (des-)illusie

Het schijnt dat de NDP een nieuwe broodschrijver in dienst heeft genomen. Aan de veren kent men de vogel. Via ingezonden stukken probeert de “Surinamer” Robbie Mohansing president Bouterse de hemel in te prijzen en anderen af te kraken. Hij is driftig bezig via ingezonden stukken kritiek te leveren op een ieder, behalve op president Bouterse. Zijn selectieve ontkenning van het falen van de huidige regering duidt duidelijk aan dat deze schrijver verkeert in een toestand van grote (des-)illusie.

Uiteraard is dat zijn goed recht, immers, hij maakt gebruik van ‘Artikel 19’ van de grondwet van Suriname. Het is evident dat heer Robbie Mohansing met zijn ingezonden stukken witte voetjes probeert te maken bij president Bouterse. Dat duidt helder op een politieke carrière. Politiek is Robbie Mohansing nog een groentje. De “betweter” Robbie denkt alles te weten. 

Als Robby Mohansing denkt dat president Bouterse weer aan de macht komt in 2015, zal hij samen met president Bouterse van een koude kermis thuis komen. Ik heb ook het vermoeden dat frustraties hem parten speelt. In 2011 heeft de heer Robbie Mohansing geprobeerd minister van financiën te worden, helaas is hem dat niet gelukt. Ook wordt zijn opleiding niet geaccrediteerd, dus kan niet worden opgenomen in het Hoger Onderwijsregister.

Uit Gfcnieuws 13-06-2011: Mohansingh stelt zich beschikbaar voor ministerspost. De bekende zakenman Robert Mohansingh stelt zich beschikbaar voor de opengevallen post van financiënminister. Robbie Mohansing: “Ik stel mij beschikbaar voor de hoogste post op ministerie van financiën. Het is altijd mijn droom en wens geweest om Suriname en haar volk op een grotere hoogte te brengen. Als ik word aangesteld zal ik radicale beslissingen nemen”. 

In zijn artikel “Randjietsing liegt” op een lokale nieuwsite beschuldigt hij de heer Randjietsing van leugens. In hetzelfde artikel heeft hij ook kritiek geleverd op VHP voorzitter Chan Santokhi. Hij vraagt zich af waar de kennis blijft van de zogenaamde toekomstige president en coördinator van NF de heer Santhoki?

Robbie Mohansing:  Het is heel bekrompen en kortzichtig om commentaar te leveren op beleidsstukken die door een andere is opgesteld, maar zelf een beleidsstuk opstellen is waarschijnlijk moeilijk voor de VHP”. “Of hebben zij de VS en Aruba nodig om dergelijke documenten op te stellen”?

Het is een doorn in het oog van de NDP en Robbie Mohansing dat VHP voorzitter Chan Santokhi frank en vrij over de hele aardbol kan reizen. De VHP voorzitter Chan Santokhi heeft een schoon blazoen en daarom kan hij overal reizen terwijl een andere leider altijd op zijn hoede moet zijn.

Ik wil de heer Robbie Mohansing adviseren om het document “Vision 2030” van de VHP goed door te nemen. Dit document is ook aangeboden aan president Bouterse en het parlement. President  Bouterse had aangegeven uitvoering te zullen geven aan dit document, tot op heden is er niets van te merken, kennelijk omdat dit document door een andere partij is opgesteld.

Vision 2030 is beschikbaar op www.vhp.sr. De partijvisie is daarin keurig beschreven en het is in vrij eenvoudig Nederlands geschreven zodat een ieder het kan begrijpen, ook de heer Robbie Mohansing. Ook een goed veiligheidsplan had gewezen minister van Juspol Chan Santokhi achtergelaten voor de huidige regering Bouterse, dat plan is aan de kant geschoven omdat het door de heer Chan Santokhi was opgesteld.

Ik weet niet of de heer Robbie Mohansing de goudovereenkomst heeft gelezen, zo ja, dan moet hij goed leren lezen, want de goudovereenkomst valt zeer nadelig uit voor Suriname. De heer Robbie Mohansing zegt dat zolang Suriname de macht heeft over haar grondstoffen zal Suriname nooit in elkaar storten, ook al is dit de wens van VHP met hun vingerwijs principe.

 Het is evident dat de heer Robbie Mohansing verroest is in zijn denken.  Al heb je macht over je grondstoffen maar geen kennis en kapitaal, dan ga je niet kunnen investeren. De goudovereenkomst is onacceptabel, niet eens een haalbaarheidsstudie is gemaakt en dan teken je die gouddeal.

De zogenaamde “Area of Interest” is ook zo een dubieuze zaak, de Area of Interest van Iamgold/ Rosebel Gold Mines beslaat onder meer hele gemeenschappen in Brokopondo en Para, zoals Inheeemse -en Marrondorpen. Ook plantageboedels van de Paranen.

Robbie Mohansing zegt dat de wens van VHP is dat Suriname in elkaar stort. Dit is een zware beschuldiging aan het adres van de VHP. Dit is absurditeit. Dit soort uitlatingen kunnen alleen maar komen uit de koker van verwarde mensen, het is een verwarde gedachte gang van Robbie.

In een ander ingezonden stuk zegt de heer Robbie Mohansing dat de NF-regering niet kan evenaren met de regering van Bouterse. Ik geef de heer Robbie Mohansing groot gelijk, want  de NF- regering kan de regering Bouterse niet evenaren als het gaat om corruptie op grote schaal, het land wordt geteisterd door corruptie. Net als termieten tast de corruptie cruciale onderdelen van het land aan.

De NF-regering kan inderdaad de regering Bouterse niet evenaren als het gaat om: verbrassen van staatsgelden; de grondwet vertrappen; ministers ontslaan; het accommoderen van partijloyalisten, vrienden en familie; beloftes doen en die niet nakomen; verdeel- en heerspolitiek toepassen; coalitiegenoten eruit trappen; vorstelijke salarissen toekennen aan vrienden en de rechtsstaat niet eerbiedigen. U heeft groot gelijk heer Robbie Mohansing.

Als de regering Bouterse werkelijk visie had, had hij binnen 4 jaar ontwikkeling moeten brengen in dit land. Kan de heer Robbie Mohansing aangeven welke ontwikkeling de huidige regering Bouterse heeft gebracht voor land en volk? In 4 jaar tijd zijn 15 ministers de laan uitgestuurd, coalitiepartijen zijn eruit getrapt. Heeft de regering Bouterse alleen maar visie om ministers de laan uit te sturen?

Naipal.A.I

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  /Ingezonden / Fos Network

23-05-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics