Nickerie.Net, maandag 26 mei 2014


De nieuwe strijdmethode van de PVF

INGEZONDEN - De Nickeriaanse kiezers hebben op 25 mei de politieke partij, de PVF die samen met de BVD de verkiezingen was ingegaan, voor goed afgestraft. Deze combinatie behaalde in alle vijf ressorten samen 1.127 stemmen. De nieuwe strijdmethode van de politieke vleugel van de FAL (de PVF) is om een eenvoudige, beschaafde jongeman voor het karretje te spannen om de PVF dagelijks in de publiciteit te brengen en vooral de VHP en de VHP’ers aan te vallen. Het is zijn goed recht om elke dag namens de PVF te schrijven en de visie van de partij te verkondigen. Vanwege mijn goede band met de voorzitter van de PVF, heer Soedeschand Jairam, heb ik zeker twee jaren niets over de politieke partij de PVF in de nationale pers geschreven.

Deze jongeman heb ik nimmer in mijn artikel beschreven en ook geen commentaar geleverd over de visies die hij dagelijks presenteert namens de PVF. Ik heb mijn mening over het functioneren van de districtscommissaris van Nickerie gegeven naar aanleiding van een voorval en de woordvoerder van de PVF heeft gemeend om voor de districtscommissaris Joeloemsing op te komen. Het is zijn goed recht om de commissaris in verdedigen te nemen en het ook zijn goed recht om verkeerde aanpak van zaken ook goed te praten.

Op de PVF-schrijver wil een verzoek doen om mij niet in de molen van de PVF mee te sleuren om zodoende zijn eigen imago bij de districtscommissaris op te vijzelen. Laat deze meneer die namens de PVF schrijft voor altijd goed onthouden dat ik met elke districtscommissaris in Suriname communiceer. Hij moet ook goed onthouden dat meneer Joeloemsing niet mijn vijand is, maar als hij buiten zijn boekje gaat of dreigt te gaan, zal ik als opvoeder/politicus mijn best doen om hem op het juiste pad te brengen.

Ik zal verder deze zaak met rust laten omdat de districtscommissaris Joeloemsing in Dagblad Suriname ruimtelijk toegegeven heeft dat hij niet correct gehandeld heeft. Mijn politieke analyses zal ik blijven geven, soms een beetje hard, maar de cijfers liegen niet om. De woordvoeder van de PVF schrijft namens de politieke partij de PVF en daarom zal ik ook deze politieke partij op de operatietafel gooien.De sterke man van de PVF in Nickerie is de heer Soedeschand Jairam. Hij heeft tien jaren in het parlement gezeten (de periode 2000-2010). Ik moet in alle eerlijkheid zeggen dat hij in die periode en ook nadat hij parlementariërs af was, hij altijd voor de agrariërs opgekomen is, maar vooral voor de rijstboeren in Nickerie. Zijn stokpaardje was: “subsidie en nogmaals subsidie” (2000-2010). Hij heeft altijd gepleit voor subsidie of ondersteuning aan de rijstboeren. Meneer S.Jairam is een leergierige politicus/wetenschapper. In Suriname heeft hij in die periode ook zijn tweede masteropleiding afgerond en vanwege zijn kennis is hij directeur van ADRON geworden. Als je mij vraagt is hij ‘the right man on the right place’.

Politieke toekomst van de PVF
De PVF heeft in HPP verband in 2000 een zetel behaald. De partij behaalde 1.747 stemmen. In 2005 is de PVF in A-1 verband de verkiezingen ingegaan die combinatie behaalde 2.954 stemmen en meneer S. Jairam is voor de tweede keer gekozen. In 2010 is PVF in BVD verband de verkiezingen ingegaan en de combinatie behaalde 1.127 stemmen en de sterke man, de heer S.Jairam is niet gekozen. Wat de PVF in 2015 gaat is niet helemaal duidelijk.

Meneer de woordvoerder/persman/ schrijver van PVF, aan de hand van uw artikelen ben ik in deze korte periode tot de conclusie gekomen dat U continu op de loer bent op de VHP. Alles wat de VHP of VHP’er publiceert, probeert U met een artikel tegengas te geven. Deze hyenamentaliteit moet u achterwege laten. Uw artikelen passen precies in de vaargeul van de NDP. Is de PVF soms een filiaal van de NDP in Nickerie geworden? De politicus Jairam kennende zal zich niet als een filiaalhouder gedragen. Komt U voor de PVF op en valt U niet alleen de VHP aan.

Met uw aanvallen brengt U Uw voorzitter, de respectabele heer Soedeschand Jairam, in verlegenheid. Op 25 mei 2015 zal de strijd niet gaan tussen de VHP, de PVF, de NPS, PL of de NDP onderling, maar tussen de rechtsstaat en de machtsstaat. De politicus Soedeschand Jairam kent de kracht van de democratie en zal weinig tijd nodig hebben om een keuze te maken tussen de rechtsstaat en de machtsstaat. Aan de woordvoerder van de PVF wil ik het volgende Romeinse citaat ter overdenking meegeven: “Barba non fecit philosophum; Een baard maakt nog geen filosoof “

Hardeo Ramadhin

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  /No Spang / Fos Network

27-05-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics