Nickerie.Net, maandag 26 mei 2014


TW-brug Wageningen voor 15 miljoen afgebouwd

25/05/2014  - Beta Debidien

Nickerie - De oude Theo de Witbrug over het hoofdaanvoerkanaal in Wageningen is voor SRD 15 miljoen afgebouwd. Zondag was de officiële oplevering van de brug klasse 60 ton, waarover vrachtwagens met een lading van maximaal 60 ton moeiteloos over kunnen heenrijden. Minister Rabindre Parmessar van Openbare Werken verrichtte samen met districtcommissaris Wedprekash Joeloemsingh de officiële openingshandelingen.

Door het knippen van het lint heeft minister Rabindre Parmessar (met hoed) van Openbare Werken samen met districtcommissaris Wedprekash Joeloemsingh de nieuwe TW-brug officieel geopend in Wageningen.Door het knippen van het lint heeft minister Rabindre Parmessar (met hoed) van Openbare Werken samen met districtcommissaris Wedprekash Joeloemsingh de nieuwe TW-brug officieel geopend in Wageningen. Foto: Beta Debidien

In maart 2012 moest de brug gedeeltelijk gesloten worden, nadat bleek dat er een verzakking was opgetreden aan de zuidelijke oprit. "Vanwege de belangrijke functie van deze brug, hebben wij toen besloten dat er een structurele oplossing moest komen door zo snel mogelijk een nieuwe brugverbinding aan te leggen", aldus Parmessar.

De bouwwerkzaamheden zijn verricht door de aannemer Haukes Construction en het bureau Firm Enginering voerde namens OW de directievoering uit. De brug is 54 meter lang, waarbij er drie overspanningen van achttien meter elk zijn aangelegd. De totale breedte is 10,2 meter, waarvan het brugdek zelf 8,2 meter is. Er zijn ook twee looppaden van elk een meter.

Bron(nen) / Copyright:

Nickerie.Net  /dWT

27-05-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics