Nickerie.Net, vrijdag 30 mei 2014


Monorath daagt MC uit om NS eruit te zetten

PARAMARIBO - Een intern conflict dat door de NDP zelf in de hand is gewerkt. Hetzelfde intern conflict dat de NDP heeft geleid bij KTPI-gelederen, BEP-gelederen en andere samenwerkende partners. Dat is niet erg, als je als partij zelf kwetsbaar bent daarvoor ga je uit elkaar vallen. Dat is ook met Nieuw Suriname gebeurd. De onbetrouwbaarheid zet door. Het feit dat wij in het parlement de amnestiewet niet hebben goedgekeurd, zijn wij gesanctioneerd. Alle functies hebben wij moeten neerleggen, zoals voorzitters van commissies Handel en Industrie en gezondheidszorg.

Wij zitten al 2,5 jaar in geen enkel wetgevingstraject, daar worden wij niet bij betrokken. We zitten niet in dienstreizen, in vijf jaar tijd ben ik nog nooit op dienstreis geweest. Dat zijn subtiele vormen van sancties. Wij hebben daarover nooit ophef gemaakt. Nu staan we zo dicht bij de verkiezingen. Vandaar dat ik de Mega Combinatie uitdaag om ons eruit te zetten. Ze kunnen Nieuw Suriname noch KTPI eruit sturen.

Dan kunnen ze nooit meer vergaderen hier, omdat ze dan op 24 zetels zitten in de coalitie. Ik denk dat de KTPI en de ABOP nu in een positie zijn, waarin ze de NDP kunnen chanteren, anders kan het parlement tot de verkiezingen niet meer bij elkaar komen. Ik verwacht echter niet dat er vervroegde verkiezingen komen, en het volk wil dat volgens mij ook niet,” aldus Monorath van Nieuw Suriname.

Harish Monorath (Nieuw Suriname, NS) daagt de Mega Combinatie (MC) uit om zijn partij uit de coalitie te zetten. Dat zei hij in een gesprek. Hem werd gevraagd hoe hij de samenwerking met de MC heeft ervaren. Monorath: “Die onbetrouwbaarheid hebben wij vanaf het begin al ervaren. Aan de vooravond van de samenstelling van de regering in 2010, hadden we afspraken gemaakt dat het Ministerie van Handel en Industrie aan Nieuw Suriname zou worden toebedeeld.

Ik ga ‘s avonds weg, als ik in de ochtend terugkom is het ministerie toebedeeld aan Michael Miskin. De vicepresident geeft aan dat hij het niet zal terugdraaien. De president zegt op die avond: ‘Laten we nieuwe functies geven aan Nieuw Suriname, want ik heb die minister nodig’. Er werden vijf andere functies gegeven, maar van die vijf is de president er nul nagekomen. Elke keer beroept hij zich er op dat er een intern conflict is bij Nieuw Suriname.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /No Spang

30-05-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics