Nickerie.Net, dinsdag 17 juni 2014


Ook Boldewijn vindt dc op politieke podia ongepast

17/06/2014 - Gilliamo Orban

PARAMARIBO - Ook bestuurkundige August Boldewijn vindt het niet gepast dat een districtscommissaris zich op politieke podia begeeft. Hij schaart zich achter het besluit van minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling (RO) en de districtscommissarissen. “Een dc is de voorzitter van een stembureau in zijn of haar district. Voor die functie moet de dc onafhankelijk en eerlijk te werk gaan”, redeneert Betterson tegenover de Ware Tijd.

August Boldewijn.August Boldewijn. Foto: dWT Archief

Hij weet dat een dc werd beschuldigd van het bedrijven van politiek op het podium. Echter bleek dat niet op waarheid te berusten. De minister wil niet prijsgeven om welke burgervader of burgermoeder het gaat.

Dat een dc voorzitter is van stembureaus in diens district, is volgens Boldewijn niet de enige reden waarom een dc niet mag verschijnen op een politiek podium. Hij wijst er ook op dat een dc de voorzitter is van de districtsraad die bestaat uit personen van verschillende politieke partijen. "De dc zal het vertrouwen van de mensen schaden als hij openlijk kritiek levert op een partij waarvan een persoon of meerdere mensen van de districtsraad lid van is", redeneert de bestuurkundige.

Dat het verboden is voor een dc om op een politiek podium te staan, is volgens Betterson niet opgenomen in de wet. "Indien dat wel gebeurt, kan de regering gepaste maatregelen nemen", beweert de bewindsman. Het lijkt Boldewijn beter als dit zwart op wit in de wet komt te staan.

 

http://i.ytimg.com/vi/HDiHkHEaL-8/hqdefault.jpg

Op een screenshot van RTV Nieuws zijn op de achtergrond beelden van

SBS-TV te zien (14mrt2014) waarbij de DC  Joeloemsingh van Nickerie aanhangers van zijn partij NDP

toespreekt tijdens een NDP Kerninstallatie te Nationaal Project in Nickerie.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT

17-06-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics