Nickerie.Net, dinsdag 24 juni 2014


Hoofdwegen productiegebieden Nickerie in slechte staat

23/06/2014 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - De hoofdwegen naar de diverse productiegebieden in Nickerie verkeren in slechte staat. Het gaat om zandwegen met achterstallig onderhoud. In de Uitbreiding Groot-Henarpolder I en II is de hoofdweg nog steeds niet aangepakt, waardoor boeren met moeite hun arealen kunnen aandoen. Enkele weken geleden hebben zij melding gemaakt over de slechte conditie van de weg.

Dit is de situatie in Groot Henarpolder I. Rijstboeren bereiken vanwege de diepe kuilen in het wegdek met veel moeite hun arealen.

Dit is de situatie in Groot Henarpolder I. Rijstboeren bereiken vanwege de diepe kuilen in het wegdek met veel moeite hun arealen. Foto: Beta Debidien

"Er zijn diepe kuilen ontstaan in het wegdek waardoor voertuigen met veel moeite erover kunnen", vertelt Rakesh Jiawan, landbouwer in de Uitbreiding Henar II. De rijstboer maakt zich zorgen over de weg die geheel niet onderhouden wordt door de overheid. De belanghebbenden hebben het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij, ressort Groot Henarpolder, weer in kennis gesteld over de situatie.

Guido van der Kooye, coördinator LVV Regio-West, zei eerder dat de weg heel binnenkort structureel aangepakt wordt. Het ministerie wacht op droog weer om het werk te kunnen uitvoeren. Er zijn ook soortgelijke projecten in andere landbouwgebieden die in de komende droge periode uitgevoerd zullen worden.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /dWT

23-06-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics