Nickerie.Net, maandag 23 juni 2014


Seedorf toont groot hart

M. Verweij

De ’Lords of Rhoon’ en Clarence Seedorf hebben Robert Smits een verdiend duwtje in de rug gegeven. De Nederlander verricht belangeloos fantastisch werk door zich al dertig jaar over straatkinderen in Rio de Janeiro te bekommeren en ontving van FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren en zijn vrienden een cheque van 50.000 euro.

„Zo, je praat niet over honderd euro”, stamelde de zichtbaar geëmotioneerde Smits nadat Seedorf mooie woorden had gesproken en in hotel Santa Teresa de verrassing had overhandigd. „En dat uit handen van een Ajacied. Mooi toch?”, lachte de welzijnswerker.

Smits – een oud-Feyenoord-’hooligan’ – begeeft zich met gevaar voor eigen leven in de favela’s, de Braziliaanse krottenwijken, waar de drugsbendes regeren. „Van elke tien straatjongeren die ik aantref, sterven er gemiddeld zeven in het eerste jaar. Twee hebben dan nog hoop op een betere toekomst en bij één lukt het daadwerkelijk om hem een betere toekomst te geven”, zegt de gepassioneerde oprichter en coördinator van de stichting Remer, die al meerdere goede bestemmingen wist voor het geld.

De sociaal betrokken Seedorf toonde zijn groot hart door vanuit de BBC-studio, waar hij zijn visie had gegeven op Duitsland-Ghana (2-2), linea recta naar Smits en de Lords of Rhoon te rijden. „Dit was een mooi moment om Robert een hart onder de riem te steken”, zei de voormalig coach van AC Milan.

„Deze man maakt dagelijks verschrikkelijke dingen mee en heeft de afgelopen jaren heel hard moeten vechten om het verschil te maken. De wereld is van ons allen en waar we goed kunnen doen, moeten we dat doen. De Lords of Rhoon hebben een mooi signaal afgegeven door niet alleen van het WK te genieten, maar ook iets voor het land Brazilië en zijn arme inwoners te betekenen”, aldus Seedorf, die iedereen opriep Smits te helpen.

Foto: René Bouwman

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net /Telegraaf

23-06-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics