Nickerie.Net, dinsdag 24 juni 2014


Streekziekenhuis Nickerie doet brandoefening in kader rampenplan

I. Summerville

Nickerie - Het Lachmipersad streekziekenhuis Nickerie deed onlangs in het kader van het rampenplan een oefening. Volgens de directeur van het ziekenhuis, Antoine Elias, was het een oefening met een fictieve brand op de mannenafdeling. "De brandweer heeft met een apparaatje, waaruit er veel rook kwam, geholpen. Kort daarna werd er alarm geslagen, waarna is overgegaan tot de ontruiming. Die heeft slechts op de mannenafdeling plaatsgevonden."

szn-logo2Het deel van de mannen die met een slechte gezondheidssituatie in het ziekenhuis liggen, werd tijdens de training naar de vrouwenafdeling gebracht, terwijl de overige mannen naar een veilig oord vervoerd werden. 22 patiŽnten waren bij de oefening betrokken. Naast de patiŽnten waren er elf verpleegkundigen, politiemannen, brandweerlieden en militairen van Nickerie bij betrokken.

De directeur vertelt verder dat er drie observers van NCCR en een observer van PAHO betrokken waren bij de uitvoer van het plan. Het ligt in de bedoeling dat de leiding van het ziekenhuis deze week verneemt hoe het ontruimingsplan beoordeeld is. Het commentaar zal gegeven worden door de NCCR, het Ministerie van Volksgezondheid en de PAHO.

Volgens Elias beschikt het ziekenhuis sinds 2009 over een rampenplan. Dit plan werd in 2011 herschreven. Het ligt in de bedoeling dat er ook enige aanpassingen worden gedaan nadat het commentaar voor betere uitvoer van het plan ontvangen is. Elias zegt dat volgens hem de oefening goed verlopen is, maar er kan altijd wat bij komen en/of veranderen voor de veiligheid van zowel de patiŽnten als het personeel bij het evacueren.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dWT

24-06-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics