Nickerie.Net, dinsdag 24 juni 2014


Dc Nickerie wil afkalving vishal tegengaan

24/06/2014 - Beta Debidien

NIEUW NICKERIE - Districtcommissaris (dc) Wedprekash Joeloemsingh van Nickerie wil afkalving van de vishal van de markt in Nieuw Nickerie tegengaan. Omdat de vloer van de afdeling visserij steeds verder afbrokkelt, heeft de dc besloten een damwand te bouwen, zegt hij in gesprek met de Ware Tijd.

De vloer van de visafdeling van de markt in Nieuw Nickerie spoelt steeds meer weg. Districtcommissatis Wedprekash Joeloemsingh wil een damwand laten opwerpen om de vishal te beschermen tegen het oprukkende rivierwater.De vloer van de visafdeling van de markt in Nieuw Nickerie spoelt steeds meer weg. Districtcommissatis Wedprekash Joeloemsingh wil een damwand laten opwerpen om de vishal te beschermen tegen het oprukkende rivierwater.

Een andere mogelijkheid is om de vishal met behulp van metalen roosterwerk op de rivier te brengen, zodat de verwerking van het vuil in het vervolg op een betere en hygiŽnische manier kan geschieden. "Onze grootste zorg is de visserijafdeling die met de dag verder aan het wegspoelen is. Daarvoor willen wij iets anders neerzetten dat ideaal moet zijn voor de ongeveer zestig mensen die hun brood verdienen op de afdeling", zegt Dawoed Khodabaks, beheerder van de Openbare Markt Nickerie.

Hij is blij dat ook de markthallen binnenkort een complete renovatiebeurt zullen krijgen. "Met de bestaande hallen kunnen wij niet verder, want er zijn heel wat lekkages en dat is niet gezond voor de 589 personen die een stand hebben waar zij hun brood verdienen. Met de uitvoering van de werken zal Nieuw Nickerie een heel ander gezicht krijgen", benadrukt Khodabaks.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / GFC

24-06-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics