Nickerie.Net, maandag 14 juli 2014


Schade rukwinden Nickerie grotendeels hersteld

13/07/2014  - Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - De schade aan woningen in Nickerie als gevolg van de rukwinden is voor grotendeels hersteld. De regering heeft driekwart miljoen Surinaamse dollar vrijgemaakt om de getroffen families te helpen in de reparatiekosten.

Het dak van Bhaiko Badrie wordt hersteld. Hij is blij met de hulp van de overheid. Het dak van Bhaiko Badrie wordt hersteld. Hij is blij met de hulp van de overheid. Foto: Beta Debidien

Het gaat om 210 geregistreerde gevallen waar de rukwinden daken van woningen hebben weggerukt in het westen van het land. "Het geld hebben wij nog niet aangeraakt, belangrijk is dat de toezegging vanuit de regering werd gedaan dat er middelen beschikbaar zijn voor de slachtoffers", zegt districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh. Hij is blij dat de mensen de handen uit de mouwen hebben gestoken om de schade zelf aan te pakken.

Volgens de burgervader zijn ook aannemers ingehuurd om het werk te laten doen voor de grote groep mensen die niet in staat waren zelf de schade te herstellen. "Hier en daar zal men nog bezig zijn, omdat de meeste mensen dit keer vooral een stevig en goed dak willen. Vandaar dat ze wat extra tijd nodig hebben. Maar het deel dat wij moesten doen, hebben wij reeds gedaan en ook naar tevredenheid van de burgers".

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / dWT

13-07-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics