Nickerie.Net, donderdag 31 juli 2014


Politie boekt succes in Bigi Pan

PARAMARIBO - De aanwezigheid van de politie in het Bigi Pan natuurreservaat tijdens het garnalenseizoen met jachtopzieners van ‘s Lands Bos Beheer (LBB), heeft geresulteerd in de aanhouding van stropers in het gebied waaronder een drietal illegale Guyanzen. Aan de stropers is na overleg met het Openbaar Ministerie een fikse boete opgelegd, waarna zij naar huis zijn gestuurd.

Ook de illegalen moesten een boete van srd 10.000 betalen. Zij blijven echter aangehouden totdat ze het land worden uitgezet.

Inspecteur 2de klasse Mohanie Ramnath ressort- commandant in de Oostelijke polders, waaronder ook het Bigi Pangebied valt, zei op de wekelijkse persontmoeting van de gewestelijke politie commandant (gpc) aan journalisten dat het om economische delicten gaat vandaar dat de stropers in de gelegenheid werden gesteld hun aanhouding buiten proces af te handelen.

Volgens Ramnath is de kans thans groot dat het eco-systeem in het gebied ontregeld wordt door de vele dambreuken die daar werden geconstateerd. Het ergste is dat deze damperforaties door mensen zijn veroorzaakt en niet op natuurlijke wijze zijn ontstaan. Het probleem is volgens Ramnath dat er thans zeewater het gebied binnenstroomt.

“De kans is dan ook groot dat na een bepaalde tijd, bepaalde vis- en andere diersoorten niet meer in het Bigi Pangebied zullen zijn,”merkt Ramnath op. Ze geeft aan dat de voormelde controle zich heeft geconcentreerd op de plaatsen waar dambreuken zijn aangebracht en op het lokaties van fuiken.

Ook de netten die worden uitgezet door de vissers worden gecontroleerd omdat er slechts een bepaalde grootte is toegestaan. Naast de aanhoudingen en de boetes die de overtreders hebben betaald, zijn er volgens de politie-inspecteur ook fuiken, netten en een jachtgeweer in beslag genomen.


 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / No Spang 31-07-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics