Nickerie.Net, vrijdag 08 augustus 2014


Nickerianen met politieke chantage naar Nationale Ied Milan geleid

Als je niet gaat, worden je grondzaken niet in orde gemaakt.’ Dit dreigement van een politicus uit Nickerie zou ervoor hebben gezorgd dat moslims uit Nickerie uit vrees togen naar de Nationale Ied Milan die afgelopen zaterdag in KKF was georganiseerd. Diverse bronnen uit Nickerie vertellen aan Dagblad Suriname ook dat de gratis bussen waarin de personen konden reizen, voorzien waren van NDP-vlaggen. ‘Het was toch geen NDP-bijeenkomst?’, vragen zij zich af. Ook zouden hoogwaardigheidsbekleders en elite personen hun maaltijd hebben genuttigd in een aparte VIP-ruimte. Volgens informatie was hun maaltijd beter en uitgebreider (lopend buffet) dan dat van het publiek (voorverpakt in bakjes). Deze situatie werd geplaatst tegen de achtergrond dat de Islam gelijkwaardigheid kent. ‘Waren de VIP-moslims beter dan de anderen?’, luidt nu de hamvraag die gesteld wordt.

Burgers bij het lokale ROGB-kantoor om zich in te schrijven voor een bouwkavel.

De NDP lijkt nu sterk op de PL van vóór de verkiezingen van 2010. Een vrij woest gebied achter de Prins Bernard polder heeft bestemming gekregen voor woonkavels. Grondbehoeftigen worden aangemaand om zich in te schrijven om in aanmerking te kunnen komen voor een stukje grond zonder enige nutsvoorzieningen. Het gebied wordt verdeeld in 1500 kavels, terwijl inmiddels al 3500 mensen zich hebben ingeschreven voor een kavel.

Volgens insiders van het RGB kantoor worden de gegevens van de ingeschrevenen nu misbruikt voor partijpolitiek. Mensen worden benaderd via de verkregen telefoonnummers. Het feit dat er maar 1500 kavels beschikbaar zijn, wordt mereendeel van de aanvragers (ca. 2000) door het NDP-campagneteam met smoesjes aan het lijntje gehouden. Een deel van de aanvragers, vooral leden van de moslim gemeenschap is reeds slechtoffer geworden van dit schaamteloze truc van het NDP-campagneteam onder aanvoering van Rashied Doekhie, toen ze benaderd werden voor de busreis naar Paramaribo. Velen vroegen zich af hoe de bellers aan hun privégegevens waren gekomen.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net / FOS Network (Ingezonden) 05-08-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics