Nickerie.Net, maandag 11 augustus 2014


Anti-Hollandse houding regering is hypocriet

PARAMARIBO - Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), merkt een trend op in aanloop naar de verkiezingen van volgend jaar, waarbij er door de coalitie een hetze tegen hem is begonnen als zou hij Suriname onderwerpen aan Nederland, mocht zijn partij-combinatie Nieuw Front (NF) aan de macht komen. Hij zegt dat op zijn agenda met

Foto: Chandrikapersad Santokhi, voorzitter VHP

Nederland alleen het diasporabeleid staat. Hij beticht juist de regering onder leiding van de Nationale Democratische Partij (NDP) ervan een verborgen agenda te hebben, waarbij er een anti-Hollandse campagne wordt gevoerd terwijl er achter de schermen zeer nauw wordt samengewerkt met Nederlandse instanties.

Santokhi reageert hiermee op een wijkvergadering van parlementariër André Misiekaba die zijn gehoor voorhield dat het bij de komende verkiezingen zal moeten kiezen tussen onafhankelijkheid of weer onder invloed van Nederland te komen. "Ik heb geen enkele geheime agenda. De mensen die dat zeggen, hebben juist een geheime agenda", zegt Santokhi. "Met hun tong pleiten zij een anti-Hollands beleid, maar in hun hart en in het geheim doen zij zaken met Holland."

Er zijn volgens hem voldoende voorbeelden om zijn stelling te onderbouwen. "Zoveel Hollandse bedrijven krijgen werken, terwijl Surinaamse bedrijven de projecten evengoed konden uitvoeren. Kijk maar naar Ballast Nedam. De Hollandse bedrijven zijn wel goed om een nyang mee te maken. Er zijn Hollandse belastingadviseurs bij de regering. Gaat u maar na hoeveel Hollanders en mensen uit Holland momenteel werken op het Kabinet van de President.

Men maakt geld met deze Hollandse bedrijven, maar zij houden de gemeenschap voor dat zij zogenaamd een conflict hebben met Nederland", zegt Santokhi. Hij doet een beroep op Misiekaba en de rest van de NDP om op politieke podia ook deze voorbeelden voor te houden aan de achterban. "Ook heeft de regering aan Nederlandse consultants ruim anderhalf miljoen betaald voor het Wanica ziekenhuis, zonder enig resultaat, terwijl China het project zou uitvoeren, weer corruptie.

Boeken voor onderwijs uit Nederland laten kopen voor ruim 10 miljoen euro, zonder ze te gebruiken, weer corruptie. Dus waar de regering zuivere zakelijke zaken zou kunnen doen op politiek niveau met Nederland, dat negeert men, maar waar er onzuivere zaken gedaan kunnen worden met Nederlandse en andere buitenlandse ondernemingen en consultants en waarbij men geld kan maken, dat bevordert men wel. Dat is de geheime agenda van deze regering naar Nederland toe."

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ No Spang 11-08-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics