Nickerie.Net, zondag 17 augustus 2014


Santokhi haalt fel uit naar NDP

 “De tegenstander heeft een cultuur van macht, van onrecht, van geweld, van intimidatie. En als het moet…moord.” Zo reageerde VHP-voorzitter Chan Santokhi op de intimidatie en dreigementen van de NDP aan het adres van leden die de overstap maken naar de 'oranjepartij'. “Maar u bent toch gekomen. Dit is wat het land nodig heeft. Moed en durf.” Op 25 mei 2015 zal het land bevrijd worden van deze cultuur zei Santokhi. “We gaan afrekenen met deze regering.”

SantokhiVHP-voorzitter Chan Santokhi zaterdagavond op Welgelegen. (Foto: René Gompers)

Op zaterdagavond zouden er op Welgelegen iets meer dan honderd NDP’ers publiekelijk overstappen naar de VHP. Er zijn nog geen vijftig komen opdagen om de ‘openlijke’ overstap te doen. Dit zou liggen aan dreigementen en oproepen om de vergadering niet bij te wonen. Aan het begin van de avond brak er bijna een vechtpartij uit tussen een ‘overloper’ en een NDP-sympathisant. De aanwezigheid van de NDP-coördinator van Welgelegen, die de vergadering vanaf de straat gadesloeg, werd ook als intimidatie ervaren en af en toe ging een auto langs met luid ‘scheldend’ muziek.

De VHP-voorzitter gaf aan dat de regering niet afgerekend zal worden op projecten die niet zijn uitgevoerd. “Ik ga ze niet afrekenen op ‘fly-overs’, treinverbindingen, bruggen en 18.000 woningen. Zulke projecten vergen tijd in voorbereiding en aan financiering. Projecten die het land ten goede komen, gaan wij moeten voortzetten.” De regering zal afgerekend worden op corruptie, fraude, het sociaal contract en veiligheid. “Sociale wetten zijn goed maar het sociaal contract maakt van de bevolking sociale contractarbeiders. De wetten hebben geen effect als de prijzen in de winkels blijven stijgen. Je gaat nog harder werken om uit te komen.” Santokhi vindt dat de regering solt met de eigendomsrechten van grondeigenaren. “Recent hebben mensen gewoon massaal gronden bezet. Er is opgetreden maar als het zo doorgaat, staan ze morgen in je achtertuin ”

Santokhi blijft er bij dat er dagelijks gemiddeld 40 inbraken zijn en gemiddeld zeven berovingen. Hier wordt weinig tegen gedaan. “Criminelen hebben het gevoel dat ze mogen doen wat ze willen, genieten van de buit, wanneer het op is zich aanmelden om dan drie maanden later weer vrij te zijn. Als die minister hard optreedt in plaats van ze oproepen om zich aan te melden, was er nu een ander beeld. Bouterse had beloofd dat als hij aan de macht was er geen dievenijzer meer nodig zou zijn.” Santokhi maakt zich ook zorgen over de economische situatie. “Ondanks extra inkomsten uit de verhoogde ‘government take’, olie en goud, wordt de economie kapot gemaakt en stijgt de inflatie. De governor doet zijn best om alles stabiel te houden maar voor hoelang nog?”

René Gompers

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ NSS 13-08-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics