Nickerie.Net, dinsdag 19 augustus 2014


DOE voelt niks voor 'politieke prostitutie'

DOE-vertegenwoordigers op een persconferentie maandag. Tweede van rechts Carl Breeveld, voorzitter van de partij. De partij voor Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) wil een alternatief zijn voor de kiezers en gaat daarom alleen de verkiezingen van 2015 in. “Wij hebben ons de afgelopen tijd als een betrouwbare partij geprofileerd. Wij doen niet mee aan politieke prostitutie”, licht Carl Breeveld, voorzitter van DOE, toe. “Dat je links, rechts beweegt en paniekerig wordt zoals het er nu aan toegaat, geeft aan dat je zelf niet weet waarvoor je staat. DOE staat voor waarden en normen. In combinatie de verkiezingen ingaan is op dit moment geen goed idee anders gaat onze boodschap verloren.”

doe.jpgDOE heeft maandag in hotel Krasnapolsky een persconferentie belegd over de gang van de partij naar de verkiezingen toe. DOE gaat in 2015 in acht districten vertegenwoordigd zijn en hoopt het aantal gehaalde stemmen van 2010 minimaal te verdubbelen. In 2010 deed DOE in vijf districten mee en haalde 12.000 stemmen. Dat was gezien het kiesstelsel genoeg voor een enkele zetel terwijl de A-Combinatie met 11.000 stemmen vijf zetels haalde. DOE gaat zich daarom ook inzetten voor herzien van het kiesstelsel. Herinrichting van het onderwijssysteem, volksgezondheid en sport zijn ook een van de punten op het verkiezingsprogramma van de partij.

Het belangrijkste punt op de agenda is transparantie. Om een transparant bestuur te laten werken, zullen er nog meer wetten gemaakt of geheractiveerd moeten worden meent Breeveld. Naast de anti-corrputiewet wil DOE de wet op ‘openbaarheid van bestuur’ en de wet op ‘parlementaire enquête’ tot stand brengen. Openbaarheid van bestuur zal functionarissen verplicht stellen om vragen te beantwoorden die in De Nationale Assemblee of door derden worden gesteld. Parlementaire enquête zal assembleeleden dwingen onderzoek te doen bij bepaalde ‘issues’.

Regeerverantwoordelijkheid

“Als je alleen de verkiezingen ingaat, kun je je boodschap beter laten horen. Je merkt dan ook meteen hoe sterk je bent. In combinatieverband, zoals dat nu gaat, zien we het niet gebeuren”, merkt Breeveld op. DOE is bereid regeerverantwoordelijkheid te nemen. Breeveld liet weten dat DOE in een later stadium samenwerkingen zal aangaan met “partijen die een duidelijke visie van regeren hebben en over integere personen beschikken.”

Marlyn Aaron, vicevoorzitter van DOE voegt eraan toe dat de onbetrouwbaarheid bij politici de kiezers weghoudt. “Mensen hebben steeds minder geloof in de politiek. Daardoor stijgt het aantal zwevende kiezers. Wij bieden een alternatief. Wij gaan niet speculeren met zetels. Wij vragen alleen dat ze ons helpen het aantal stemmen van 12.000 te verdubbelen. They won’t regret the choice.”

René Gompers

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ NSS 19-08-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics