Nickerie.Net, woensdag 20 augustus 2014


Parlementarier Cheung loopt boos weg uit vergaderzaal

Assembleelid Noreen Cheung Parlementariër Noreen Cheung (Mega-Combinatie/NDP), is dinsdag boos de vergaderzaal uitgelopen. De boosheid van Cheung was gericht tegen haar eigen fractie en wel leden van haar eigen politieke partij de Nationale Democratische Partij (NDP). Volgens Cheung willen leden van haar partij voor haar bepalen wanneer zij wel en niet in het parlement mag praten.

61c648febd79112e00437de047403ae3.jpg___noreen_cheung_4.jpgTerwijl in het college fel werd gedebatteerd over actuele vraagstukken zoals de wilde occupatie van terreinen in ressort Santodorp en de problemen bij de Energie Bedrijven Suriname, vroeg Cheung het woord om ook en bijdrage te leveren aan de discussie. Waarnemend assembleevoorzitter Ruth Wijdenbosch leidde op dat moment de vergadering. Toen Cheung om het woord vroeg, was er bij haar fractie een dringende behoefte een politiek antwoord te geven als reactie op wat er gezegd werd over de actuele vraagstukken.

Cheung die later wel het woord kreeg toegewezen door Wijdenbosch, merkte op dat zij vanaf het begin van de vergadering het woord heeft gevraagd, maar stelselmatig is genegeerd. Zij verweet dat haar fractie, vooral partijgenoten, voor haar willen bepalen wanneer zij aan het woord mag komen. De parlementariër was zichtbaar geïrriteerd toen zij haar punt maakte en kritiek leverde op haar fractie. “Niemand bepaalt voor mij wanneer ik praat”, zei Cheung boos. Ze pakte haar tas en liep de vergaderzaal uit. In de late middag keerde zij weer terug in de zaal.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ NSS 19-08-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics