Nickerie.Net, maandag 25 augustus 2014


Aanleg weg Nickerie-Apoera ligt nog steeds stil

25/08/2014  - Gilliamo Orban

PARAMARIBO - De aanleg van de weg tussen Southdrain en Apoera lijkt voorlopig van de baan. Coördinator Charles Perk van Openbare Werken regio-west weet nog niet wanneer het project wordt voortgezet. “OW was al begonnen met een onderzoek, maar dat is in 2012 Ron hold gezet. Wat de reden is, weet ik niet”, zegt Perk.

De weg naar Apoera heeft het vaak zwaar te verduren omdat er veel en vaak zware houttrucks over heen rijden. Wegwerkzaamheden zijn dan noodzakelijk.  De weg naar Apoera heeft het vaak zwaar te verduren omdat er veel en vaak zware houttrucks over heen rijden. Wegwerkzaamheden zijn dan noodzakelijk. Foto: dWT Archief

Hij weet dat het project is geïnitieerd door voormalig OW-minister Ramon Abrahams. Hoewel districtcommissaris Armand Jurel van Kabalebo veel waarde hecht aan de komst van weg, heeft hij nog niet gevraagd aan OW wanneer het werk weer wordt opgepakt.

Een weg tussen Nickerie en Apoera zal het gebied beter ontsluiten waardoor er meer toeristen zullen komen en het gebied ook aantrekkelijk wordt voor investeerders. Ook zal de weg ervoor zorgen dat mensen naar het gebied terugkeren.

Het reizen naar Apoera kan nu via de weg Paramaribo-Apoera of met de boot op de Corantijnrivier. Beide opties vragen veel inspanning. De lengte van de weg Paramaribo-Apoera is 350 kilometer, terwijl de boottrip zes uren kan duren. Ook is het reizen via de weg is niet goedkoop.

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/ NSS 25-08-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics