Nickerie.Net, maandag 25 augustus 2014


Clarence Seedorf krijgt hoogste Surinaamse onderscheiding

Clarence Seedorf is benoemd tot ‘Drager van het Groot Lint in de Ere Orde van de Gele Ster van de Republiek Suriname’. “Ik weet wel dat je diverse decoraties hebt gehad”, merkte Bouterse op. “Maar Clarence geloof me, deze is een hele hoge. Jij bent ook niet zomaar iemand maar een hele hoge Surinamer.” De wereldvoetballer van Surinaamse origine is vandaag in het perscentrum van het kabinet van de president door een zeer erkentelijke en dankbare Bouterse gedecoreerd.

eb4e318b3a1e68276ceeba99a5faaaa0.jpg___seedorf.jpgPresident Desi Bouterse is bijzonder trots op wereldvoetballer Clarence Seedorf die zijn roots nooit is vergeten. (Beeld: René Gompers)

“Ik ben hartstikke trots op deze decoratie”, laat een rustige Seedorf optekenen. “Het vult me met energie, met nog meer wil om Suriname bij te staan. Ik sta altijd klaar om te helpen.” Seedorf is eerder in 2007 door president Ronald Venetiaan gedecoreerd. Hij werd benoemd tot Commandeur in de Ere Orde van de Gele Ster. In Nederland draagt Seedorf sinds 2011 de titel van ‘Ridder in de Orde van Oranje Nassau’. De onderscheidingen heeft hij gekregen op grond van de topprestaties en het sociale werk.

Roots nooit vergeten

Bouterse deelde mee dat er heel wat redenen zijn voor de decoratie. “Waar ik het meest van onder de indruk ben is dat je je ‘roots’ nooit bent vergeten”, sprak Bouterse Seedorf toe. “Suriname wordt altijd genoemd in je optredens. Je geeft terug en je inspireert de jongeren, je gaat verder met het toetreden tot het Nelson Mandela Foundation om het werk van Mandela voort te zetten. Dit is je nalatenschap, een voorbeeldfiguur zijn voor de volgende generatie. Dit is onze gran tangi, het is een eer en een plicht je te benoemen.”

Enkele leerlingen van de ‘Alpha Max Academy’ hebben met gedichten hulde gebracht aan Seedorf. De topper heeft ook kennis gemaakt met Sjofar Sno, de best geslaagde GLO leerling van 2014. “Suriname beschikt over talent. We moeten zorgen dat zaken in orde zijn en geld verdienen. Met dat geld kunnen we lange termijn plannen voor deze jeugd bouwen en onderhouden.” Seedorf drukte de toehoorders op het hart om ongeacht obstakels samen te werken aan ontwikkeling op elk vlak. “Ik ben een idealist. Het is heel moeilijk om dat te zijn in een wereld van ego’s en jaloezie. Maar het heeft mij altijd geholpen in moeilijke tijden. Ik heb al vaker gehoord dat ik iets niet zou kunnen. Suriname is een voorbeeld voor de rest van de wereld. We moeten het beter tot uiting brengen”, zei Seedorf.

René Gompers

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/NSS 25-08-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics