Nickerie.Net, dinsdag 26 augustus 2014


Rijstboeren vatten post voor commissariaat Nickerie + extra foto's

25/08/2014  - dWT

NIEUW-NICKERIE - Ruim vijfhonderd rijstboeren hebben maandag postgevat voor het commissariaat in Nieuw-Nickerie. De boeren zijn verhit en willen niet weg omdat ze geen bevredigend antwoord hebben van districtscommissaris (dc) Wedprekash Joeloemsingh over de opkoopprijs van padie.

Iets meer dan vijfhonderd boeren hebben zich maandag verzameld voor het kantoor van de districtscommissaris in Nieuw-Nickerie. Iets meer dan vijfhonderd boeren hebben zich maandag verzameld voor het kantoor van de districtscommissaris in Nieuw-Nickerie (dWT).

De rijstverbouwers hebben via de burgervader een petitie aangeboden aan president Desi Bouterse en willen graag gelijk antwoord hebben. De dc heeft gezegd dat hij pas vrijdag een antwoord heeft op het schrijven. De boeren zijn het daar niet mee eens en hebben besloten tot drie uur maandagmiddag te blijven wachten.

Harinandan Oemraw, voorzitter van de Surinaamse Padie Boeren Associatie (SPBA) heeft de boeren gevraagd zich te verplaatsen naar de tribune op het Volksplein. Hij heeft de boeren ook opgeroepen om dagelijks vanaf vijf uur 's middags tot acht uur 's avonds post te vatten op het Volksplein, totdat er een duidelijk antwoord is van de regering. De boeren worden momenteel geconfronteerd met een lage opkoopprijs van SRD 45,-, terwijl de kostprijs per baal natte padie van 79 kilogram SRD 70,43 bedraagt.

De SPBA heeft in het schrijven de regering gevraagd om in te komen met het verschil van SRD 25 tussen de kost- en opkoopprijs. De boerenorganisatie wil ook vrij van belasting op diesel en alle importen ten behoeve van de rijstsector.

 

Extra foto's (Bic /FB)

"Waar is Ezel President van Nickerie" doelend op NDP parlementarier Rashied Doekhie

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/dWT/BIC/FB 25-08-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics