Nickerie.Net, dinsdag 26 augustus 2014


's Werelds langste man overleden

Kiev (Ukraine) - Leonid Stadnik is overleden. De 44-jarige Oekraïense veehoeder gold met een lengte van 2,57 meter als de langste man ter wereld. Stadnik overleed zondag in de noordelijke regio Zjytomyr aan de gevolgen van een hersenbloeding, zo melden Oekraïense media. Hij zette zijn groeispurt in nadat hij op 14-jarige leeftijd een hersenoperatie had ondergaan. Daardoor werd zijn hypofyse gestimuleerd, die de groei van het lichaam regelt.

De aandoening bezorgde Stadnyk veel problemen. Zo moest hij regelmatig nieuwe kleren laten maken, waaronder schoenen met maat 62. De veehoeder werd overigens alleen tussen 2007 en 2008 door Guinness World Records als 's werelds langste man erkend. Omdat hij zich nadien weigerde te laten meten golden daarna achtereenvolgens de Chinees Bao Xishun (2,36 meter) en Sultan Kosen (2,46 meter) uit Turkije als langste man.

Stadnik woonde voor zover bekend tot aan zijn dood bij zijn moeder en zus, die beiden aan de kleine kant zijn. Hij leed een teruggetrokken leven en meed de publiciteit zoveel mogelijk.

 

Bron/Copyright:

Nickerie.Net/RBS 26-08-2014

WWW.NICKERIE.NET

Email: info@nickerie.net

Copyright © 2014. All rights reserved.

Designed by Galactica's Graphics